Κάλεσαν 14.000 νεκρούς σε επιστράτευση

Article featured image
Article featured image


Έκπληκτη έμεινε η Τζέιν Χιούι από το Kingston της Πενσυλβάνια όταν έγινε δέκτης επιστολής με την οποία οι αμερικανικές κρατικές υπηρεσίες καλούσαν τον Μπερτ Χιούι να εγγραφεί για κατάταξη στον στρατό των Ηνωμένων Πολιτειών.


Η έκπληξη της κυρίας Χιούι ήταν απολύτως δικαιολογημένη, καθώς οι αμερικανικές υπηρεσίες καλούσαν στις επάλξεις τον παππού του συζύγου της, ο οποίος είχε γεννηθεί τον προ-προηγούμενο αιώνα, είχε ήδη υπηρετήσει στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο και βεβαίως είχε φύγει από τη ζωή πλήρης ημερών το 1995. «Είναι αστείο και αξιολύπητο μαζί», δήλωσε η Τζέιν Χιούι.

Τα ονόματα των Μπετ Χιούιν και άλλων 14.000 ανδρών από την Πενσυλβάνια, οι οποίοι είχαν γεννηθεί από το 1893 έως το 1897 κλήθηκαν στις επάλξεις εξαιτίας ενός σφάλματος στον υπολογιστή κωδικοποίησης του Υπουργείου Μεταφορών της Πενσυλβάνια.

Το λάθος συνέβη όταν ένας χειριστής υπολογιστή έβαλε στα δεδομένα τους αριθμούς «93-97» αντί του σωστού «1993 - 1997». Έτσι, ο υπολογιστής καταχώρησε στη βάση δεδομένων όλα τα ονόματα των ανδρών που είχαν γεννηθεί τόσο κατά την περίοδο 1893-1897 όσο και μεταξύ 1993-1997.

Για λάθος που δεν θα επαναληφθεί έκανε λόγο η αρμόδια υπηρεσία της εν λόγω πολιτείας. 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ