Βολτάρει με πάπιες ο κροκόδειλος της Κρήτης

Article featured image
Article featured image

Σε ακόμα μια χαλαρή του βόλτα απαθανατίστηκε στο φράγμα των Ποταμών ο πανευρωπαϊκά πλέον γνωστός κροκόδειλος του Ρεθύμνου.

Στα νέα βίντεο που έχουν κυκλοφορήσει, το επιβλητικό ερπετό εμφανίζεται να κολυμπά ήρεμα παρέα με κάποιες πάπιες.

Υπενθυμίζεται πως οι αρμόδιοι φορείς μελετούν και την πιθανότητα στο φράγμα να υπάρχει και δεύτερος κροκόδειλος.

Ωστόσο, και σύμφωνα με τον διευθυντή Διαχείρισης Συγκοινωνιακών και Υδραυλικών Έργων του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, Βαγγέλη Μαμαγκάκη, οι κάμερες έχουν καταγράψει μόνο έναν κροκόδειλο... τον «Σήφη», όπως αποφάσισαν να τον αποκαλούν στην Κρήτη.

Ο κ. Μαμαγκάκης είπε ότι η περίπτωση του Σήφη έχει προκαλέσει το έντονο ενδιαφέρον ευρωπαίων ερπετολόγων καθώς είναι η μοναδική περίπτωση στην Ευρώπη που ένα τέτοιο ζώο επιβιώνει σε ελεύθερο περιβάλλον.



Μάλιστα, ειδικοί από την Ευρώπη έχουν εκφράσει την επιθυμία να βοηθήσουν στον εντοπισμό και τις έρευνες για τον κροκόδειλο, ο οποίος ενδεχομένως να βρίσκεται στο συγκεκριμένο μέρος ακόμα και δύο χρόνια. 

Πάντως, σε σχετική ψηφοφορία στο διαδίκτυο πάνω από το 60% των ερωτηθέντων θέλουν το ερπετό να μείνει στο Ρέθυμνο. 

Ο κ. Μαμαγκάκης δήλωσε ότι ακόμα δεν έχει απολεστεί το ενδεχόμενο ο Σήφης να μείνει εκεί, ενώ εκτίμησε ότι η αιχμαλωσία του δε θα είναι δύσκολη, καθώς τον παρακολουθούν μέρες και πλέον γνωρίζουν το πρόγραμμα και τις συνήθειές του.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ