Οι hackers μας κλέβουν μέσω email [Πως να προστατευτούμε]

Article featured image
Article featured image

Οι hackers το κάνουν καλά! Και όταν λέμε καλά, μιλάμε για ποσά που ξεκινούν από 50 χιλιάδες ευρώ και φτάνουν μέχρι και τις 160 χιλιάδες ευρώ. Τόσα παίρνουν από ανυποψίαστους πολίτες, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, κάποιοι επιτήδειοι.

 

Σύμφωνα με την Αστυνομία, γίνονται παράνομες επιθέσεις σε ηλεκτρονικά ταχυδρομεία από επιτήδειους, οι οποίοι παρεμβαίνουν στην επικοινωνία μεταξύ πελάτη και προμηθευτή ή πελάτη και τράπεζας, με αποτέλεσμα να δίνονται οδηγίες για μεταφορά χρημάτων στους δικούς τους τραπεζικούς λογαριασμούς.

Στο Γραφείο Διερεύνησης Οικονομικού Εγκλήματος Αρχηγείου, έχουν καταγγελθεί από την 1η Ιανουαρίου, 2014 μέχρι σήμερα, 33 υποθέσεις απάτης μέσω διαδικτύου, ενώ σύμφωνα με τους υπολογισμούς, αυτού του είδους οι καταγγελίες έχουν αυξηθεί κατά 100%, σε σύγκριση με το πρώτο εξάμηνο του 2013.

Το κοινό εξακολουθεί να είναι ανυποψίαστο παρά τις κατά καιρούς ανακοινώσεις της Αστυνομίας, ενώ παράλληλα, οι επιτήδειοι γίνονται όλο και πιο ευρηματικοί.

Οι πολίτες συμβουλεύονται:

1. Να έχουν παρατηρητικότητα και να ελέγχουν συστηματικά και σχολαστικά τους ηλεκτρονικούς τους λογαριασμούς, καθώς και τις συνομιλίες που έχουν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με τους συνεργάτες τους.

2. Να μην εκτελούνται οι οδηγίες για μεταφορά χρημάτων μόνο με σχετική οδηγία που δίδεται μέσω e-mail, αλλά να γίνεται και δεύτερη επιβεβαίωση, παραδείγματος χάρην, τηλεφωνικά.

Περαιτέρω, καθίσταται σαφές ότι, όλοι όσοι χρησιμοποιούν το διαδίκτυο παρακολουθούνται, ειδικότερα εμπορικές ή άλλες επιχειρηματικές ομάδες.

Τέλος, καλείται το κοινό, σε περίπτωση που περιέλθει οτιδήποτε στην αντίληψη του, ή χρειάζεται περαιτέρω συμβουλές ή διευκρινίσεις, να επικοινωνεί με το τηλέφωνο 22808284 ή με τη Γραμμή Επικοινωνίας του Πολίτη στον αριθμό 1460.


Πηγή: Sigmalive

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ