Η εποχή της εικονικής νεκροψίας είναι εδώ

Article featured image
Article featured image

Ένα τραπέζι εικονικής νεκροψίας, αναμένεται να προσφέρει την ευκαιρία σε φοιτητές Ιατρικής του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου, στη Σκωτία, να πραγματοποιούν εικονικές «περιηγήσεις» στον ανθρώπινο οργανισμό με στόχο την καλύτερη κατανόηση των μηχανισμών του.

Το τραπέζι εικονικής νεκροψίας Anatomage Table, όπως ονομάζεται, δημιουργήθηκε από την ομώνυμη καλιφορνέζικη εταιρεία σε συνεργασία με επιστήμονες από το Τμήμα Κλινικής Ανατομίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Στάνφορτ. 

To τραπέζι λειτουργεί λαμβάνοντας δεδομένα αξονικής τομογραφίας (CT scan), τα οποία με τη βοήθεια ειδικού λογισμικού, επεξεργάζεται ώστε να τα προβάλλει στη συνέχεια υπό μορφή ενός τρισδιάστατου ανθρώπινου σώματος.

Στο πλαίσιο ενός εικονικού «χειρουργείου» μάλιστα, οι φοιτητές θα μπορούν να αφαιρέσουν φλέβες, αρτηρίες, νεύρα, ιστούς ή ακόμη και όργανα, με ένα απλό άγγιγμα στην προηγμένη οθόνη αφής τύπου LCD, με ανάλυση 3960x1080 πίξελ.

Μέσα από αυτή τη διαδικασία, σύμφωνα με τους ειδικούς, θα μπορούν να αντλήσουν πολύτιμες γνώσεις γύρω από την ανατομία και τη λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού στην πράξη.


Πηγή: Το Βήμα

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ