Φτώχεια και χλιδή

Article featured image
Article featured image

Mια ενδιαφέρουσα πρακτική ακολουθεί μια real estate εταιρεία στη Φλώριντα των ΗΠΑ, η οποία έναντι πολύ χαμηλού ενοικίου παρέχει σε πελάτες της για διαμονή υπερπολυτελείς βίλες. Βασική ρήτρα που θέτει η εταιρεία είναι πως σε περίπτωση που βρεθεί αγοραστής, οι προσωρινοί ένοικοι θα πρέπει να εγκαταλείψουν τη βίλα άμεσα και χωρίς προειδοποίηση. 

 

Η οικογένεια Μούλερ, για παράδειγμα, ζει σε πολυτελή, προς πώληση, σπίτια, η αξία των οποίων φθάνει ακόμη τις 750.000 δολάρια, με πολύ χαμηλό ενοίκιο και με μόνες υποχρεώσεις τους να τα κρατούν καθαρά και έτοιμα προς... εκκένωση ανά πάσα ώρα και στιγμή. 



Με απλά λόγια λειτουργούν ως διαχειριστές των σπιτιών που διατίθενται προς πώληση, τα οποία πρέπει να διατηρούν σε άψογη κατάσταση. Είναι χαρακτηριστικό ότι όπως αναφέρει σχετικό άρθρο αμερικανικού εντύπου «όταν οι Μούλερς κάθονται για φαγητό, το μπρόκολο και οι κρέπες που περίσεψαν πριν καν σηκωθούν από το τραπέζι έχουν ήδη πακεταριστεί, έτσι ώστε σε περίπτωση που ειδοποιηθούν να εγκαταλείψουν το σπίτι σε χρόνο ντε τε». 





Επίσης οι... νομάδες των ακριβών σπιτιών, πρέπει να επιπλώνουν τις κατοικίες τους με δικά τους πανάκριβα έπιπλα και έργα τέχνης, τα οποία, όμως, δεν θα τοποθετούν όπως αυτοί θέλουν αλλά όπως τους υποδεικνύουν οι διακοσμητές της εταιρείας real estate. Ακόμη και τα ρούχα τους στις ντουλάπες πρέπει να είναι κρεμασμένα με συγκεκριμένο τρόπο, όπως και η οδοντόβουρτσά τους τοποθετημένη στο μπάνιο τους. Απαγορεύεται, ωστόσο, να έχουν σε εμφανή σημείο προσωπικές τους φωτογραφίες ή αντικείμενα που σχετίζονται με το θρήσκευμά τους. 

Σύμφωνα με τους μεσίτες, το να κατοικούνται τα προς πώληση σπίτια τους βοηθά να τα πωλούν ευκολότερα και σε πιο ψηλή τιμή. 


Πηγή: iefimerida

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ