Ο ΠτΔ πάει «να τα βρει» με τον Ντράγκι

Article featured image
Article featured image

Αφού πρώτα σφίξει το χέρι ο ένας στον άλλο, σε μια προσπάθεια να αποκαταστήσουν τις μεταξύ τους σχέσεις, Αναστασιάδης και Ντράγκι θα συζητήσουν τα προβλήματα που απασχολούν τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της Κύπρου, κυρίως το αγκάθι των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

 

Μετά την επιδείνωση των μεταξύ τους σχέσεων το 2013, η οποία ήταν αποτέλεσμα των δημόσιων τοποθετήσεων σχετικά με τις αποφάσεις της προηγούμενης διοίκησης της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου, οι δύο άντρες, μέσω της επικείμενης συνάντησής τους, θα προσπαθήσουν «να τα βρουν». Να θυμίσουμε πως οι κ. Αναστασιάδης και Ντράγκι είχαν διαφωνήσει δημόσια και έντονα στο θέμα των χειρισμών του πρώην διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου, Πανίκου Δημητριάδη.

Ο Πρόεδρος είχε καταγγείλει τον κ. Δημητριάδη για τους όρους εντολής που έδωσε στην εταιρεία Alvarez & Marsal, αποφεύγοντας να ζητήσει έρευνα για τη Λαϊκή Τράπεζα, ωστόσο ο επικεφαλής της ΕΚΤ είχε πλήρως καλύψει τον πρώην διοικητή της ΚΤΚ.

Με Χάρη και Χρυστάλλα

Στη συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, τον ΠτΔ θα συνοδεύει ο υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης αλλά και η επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας, Χρυστάλλα Γιωρκάτζη.

Σε δηλώσεις του, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε ότι ο διάλογος θα περιστραφεί γύρω από τον χρηματοπιστωτικό τομέα και τις αρμοδιότητες της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Απέφυγε ωστόσο να αναφερθεί στα θέματα που προτίθεται να θέσει, τονίζοντας ότι όσα λέγονται ή μπορεί να λεχθούν δημοσίως δεν είναι προς όφελος των στόχων που επιδιώκει η Λευκωσία. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα θέσει και πάλι το αίτημα της Λευκωσίας για μετατροπή μέρους του ELA σε μακροχρόνιο δανεισμό.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ