Ακινητοποιημένο το τρένο-ψυγείο με τα πτώματα

Article featured image
Article featured image

Εκτός από το δράμα της ξαφνικής απώλειας των δικών τους ανθρώπων με ένα τόσο βάναυσο τρόπο, οι οικείοι των νεκρών από την κατάρριψη του μαλαισιανού μπόινγκ στην ανατολική Ουκρανία βρίσκονται τώρα αντιμέτωποι με τα τερτίπια πολιτικών διενέξεων.

Ενώ λοιπόν δεύτερο τρένο-ψυγείο έχει ήδη φτάσει στην περιοχή που συνέβη το μοιραίο για τη μεταφορά των 51 πτωμάτων και των 86 αποσπασμένων ανθρώπινων μελών που συνελέγησαν χθες, σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές, το πρώτο τρένο που από χθες συντηρεί 196 πτώματα παραμένει καθηλωμένο στο σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης Τόρεζ, διότι «τρομοκράτες (σ.σ. φιλορώσοι αυτονομιστές) εμποδίζουν την αναχώρησή του».

Ταυτόχρονα, η Μόσχα στηρίζει στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ απόφαση που ζητά απρόσκοπτη πρόσβαση στα συντρίμμια του MH17, εφόσον στο κείμενο δεν επιρρίπτεται σε κάποια πλευρά η ευθύνη για την κατάρριψη του.

Το σχέδιο απόφασης, το οποίο προτείνει η Αυστραλία και αναμένεται να συζητηθεί απόψε, ζητά «από όλες τις χώρες και τους παράγοντες που έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην περιοχή, ανάμεσά τους τη Ρωσία, να συνεργασθούν πλήρως στο πλαίσιο διεθνούς έρευνας, πλήρους, διεξοδικής και ανεξάρτητης».

Το σχέδιο απαιτεί επίσης την άμεση παύση κάθε πολεμικής δραστηριότητας στην ευρύτερη περιοχή για τη διευκόλυνση της έρευνας και, από τις ένοπλες ομάδες που ελέγχουν την περιοχή όπου βρίσκονται τα συντρίμμια, να εγγυηθούν πλήρη, απεριόριστη και ασφαλή πρόσβαση στους ερευνητές.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ