Καταρρέουν οι Μαλαισιανές Αερογραμμές

Article featured image
Article featured image

Δυσοίωνο διαγράφεται το μέλλον των Μαλαισιανών Αερογραμμών μετά τη νέα αεροπορική τραγωδία με αεροσκάφος της εταιρίας, αφού η μετοχή της έχει κατρακυλήσει ενώ αισθητή μείωση έχουν καταγράψει και οι κρατήσεις θέσεων.

«Ακόμη κι αν πρόκειται για απλή σύμπτωση, ποτέ στο παρελθόν δεν έχει συμβεί ένας αερομεταφορέας να πρωταγωνιστήσει σε δύο τόσο μεγάλες αεροπορικές τραγωδίες σε διάστημα μάλιστα μόλις λίγων μηνών», δήλωσε στο BBC ο Μπέρναρντ Γκραμπόβσκι, επικεφαλής της DVB Bank, η οποία ειδικεύεται στην οικονομία των διεθνών μεταφορών.

«Η στήριξη από την κυβέρνηση πρέπει να είναι πιο σαφής και ίσως πιο μαζική», προσθέτει ο αναλυτής.

Μόνο το πρώτο τρίμηνο του 2014 οι ζημιές της εταιρίας ανήλθαν 137 εκατομμύρια δολάρια ενώ η μετοχή της τους τελευταίους μήνες έχει σημειώσει πτώση άνω του 40%.

Πάντως, μετά τη νέα αεροπορική τραγωδία η Malaysia Airlines ανακοίνωσε ότι θα επιστρέψει τα χρήματα στους πελάτες της που επιθυμούν να ακυρώσουν εισιτήριά τους, μετά τη συντριβή της πτήσης MH17.

«Οι επιβάτες μπορούν να ανταλλάξουν ή να ακυρώσουν, μέχρι την Πέμπτη, εισιτήρια για τα οποία είχαν κάνει κράτηση έως την 31η Δεκεμβρίου», ανακοίνωσε ο εθνικός αερομεταφορέας της Μαλαισίας.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ