Οι νεκροί, ο Νετανιάχου και ο ΟΗΕ

Article featured image
Article featured image

Εννέα Παλαιστίνιοι, από τους οποίους οι επτά παιδιά, σκοτώθηκαν το πρωί στη διάρκεια ισραηλινής αεροπορικής επιδρομής στη Ράφα, στο νότιο τομέα της Λωρίδας της Γάζας. Όλα τα θύματα ήταν μέλη οικογένειας που διέμενε σε κατοικία στην οποία επιτέθηκε ο ισραηλινός στρατός.  

Ο αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων από την έναρξη της ισραηλινής επίθεσης στις 8 Ιουλίου, φτάνει πλέον στους 485, οι περισσότεροι άμαχοι και παιδιά.

Ο Νετανιάχου δε νιώθει μόνος

Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου εξέφρασε την εκτίμηση ότι η στήριξη της διεθνούς κοινότητας στις στρατιωτικές επιχειρήσεις των Ισραηλινών στη Γάζα είναι «πολύ ισχυρή».

«Πραγματοποιούμε μία επιχείρηση περίπλοκη, σφοδρή και σε βάθος στο εσωτερικό της Λωρίδας της Γάζας την οποία στηρίζει ο κόσμος. Η στήριξη είναι πολύ ισχυρή από πλευράς την διεθνούς κοινότητας» δήλωσε ο Πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο ΟΗΕ ανησυχεί

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ εξέφρασε τη «μεγάλη του ανησυχία» για τον αυξανόμενο αριθμό των θυμάτων στον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας και επανέλαβε την έκκληση για «άμεση κατάπαυση των εχθροπραξιών».

Σε ανακοίνωση που αναγνώσθηκε από τον Πρόεδρο του Συμβουλίου έπειτα από δίωρη, κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση, τα 15 κράτη μέλη «ζητούν τον σεβασμό των διεθνών ανθρωπιστικών κανόνων, κυρίως ως προς την προστασία των αμάχων».


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ