Κατήγγειλε το instagram για ρατσισμό και δικαιώθηκε

Article featured image
Article featured image

Για ρατσισμό κατήγγειλε το Instagram μια 19χρονη Αμερικανίδα φοιτήτρια, καθώς το μέσο κοινωνικής δικτύωσης προχώρησε την περασμένη εβδομάδα σε απενεργοποίηση του λογαριασμού της λόγω φωτογραφιών που η νεαρή κοπέλα είχε ανεβάσει και στις οποίες απεικονίζεται η ίδια με το σουτιέν και το σορτς της.

Η φωτογραφία θυμίζει εκείνες τις οποίες αναρτούν στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης μοντέλα και καλλίγραμμες κοπέλες, με τη μόνη διαφορά ότι η Σαμ Νιούμαν έχει κάποια παραπανίσια κιλά.

Η 19χρονη κατηγορεί το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο ότι αφαίρεσε τη φωτογραφία της λόγω αυτών των κιλών.

Οι επίμαχες φωτογραφίες της νεαρής με τη λεζάντα «Η κοιλιά μου»,  όπως σημειώνει το Bussiness Insider, δείχνει απλά μια γυμνή κοιλιά, τίποτα διαφορετικό, δηλαδή, από εικόνες που συναντά κανείς σε γυμναστήρια και παραλίες, αλλά και από χιλιάδες άλλες σέλφις που ανεβαίνουν καθημερινά στο Instagram και σε όλα τα υπόλοιπα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τελικά και μετά από τη μαζική υποστήριξη της κοπέλας από αμερικανικά ΜΜΕ, το Instagram εξέδωσε απολογητική ανακοίνωση:

«Κατά καιρούς γίνονται λάθη. Σε αυτές τις περιπτώσεις, όπου κατά λάθος έχουμε αφαιρέσει περιεχόμενο, εργαζόμαστε έτσι ώστε να διορθώσουμε το σφάλμα το συντομότερο δυνατό. Ζητούμε συγγνώμη για την ταλαιπωρία». 

 

Οι επίμαχες φωτογραφίες


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ