Οι 10 πιο χίπστερ περιοχές στον πλανήτη

Article featured image
Article featured image

Ως ένα ολοένα αυξανόμενο κοινωνικό φαινόμενο που χαρακτηρίζει κυρίως τη νέα γενιά της μεσοαστικής τάξης, οι χίπστερς δεν περιορίζονται πλέον στη Νέα Υόρκη ή στο Βερολίνο, όπου πρωτοεμφανίστηκαν.

Βρίσκονται πλέον σε κάθε μεγάλη δυτική –με την ευρύτερη έννοια- πόλη και συνήθως «καταλαμβάνουν» συγκεκριμένες περιοχές και γειτονιές, αφού η αισθητική και το lifestyle τους δύσκολα μπορεί να δέσει με πιο μέινστριμ καταστάσεις (εκτός φυσικά και αν πρόκειται για κάτι vintage). 

Από τη Σιγκαπούρη στη Στοκχόλμη και από τη Νέα Υόρκη στο Τελ-Αβίβ, το thriliist.com συγκέντρωσε τις 10 πιο χίπστερ γειτονιές στον πλανήτη.

 

10. Kreuzberg — Βερολίνο

Αυτή η γειτονιά του Βερολίνου έχει ταυτιστεί με την ιστορία της πανκ ροκ -εδώ έζησε ο Iggy Pop- χαρακτηριστικό που διατηρεί έντονα μέχρι σήμερα.

Χίπστερς που αρέσκονται στο να νιώθουν επικίνδυνα μπορούν ακόμη να επισκεφθούν το θρυλικό S036 punk club για ζωντανή πανκ μουσική ενώ χάιλαιτ της περιοχής είναι ένα beach bar με μια μεγάλη πλωτή πισίνα μέσα στον ποταμό Spree. Ας μη ξεχνάμε, άλλωστε, πως πισίνες που δεν είναι πλωτές παραείναι μέινστριμ.

 

9. Malasaña — Μαδρίτη

Σε ταξιδιωτικούς οδηγούς της ισπανικής πρωτεύουσας χαρακτηρίζεται πλέον επίσημα ως η καρδιά των πάσης φύσεως εναλλακτικών που ζουν στη Μαδρίτη. Αποτελεί ένα ζεστό καταφύγιο για ανακατασκευασμένα ποδήλατα, επιμελώς ατημέλητα μούσια και εκατοντάδες κοντομάνικα ή και μακρυμάνικα t-shirts σε σχήμα V.

Τα στενά, αναπαλαιωμένα δρομάκια είναι γεμάτα με απάχικα καφέ, αφημένα στη φθορά του χρόνου βιβλιοπωλεία και όλων των ειδών second-hand μαγαζάκια.

 

8. Tiong Bahru — Σιγκαπούρη

Κτισμένη από τη δεκαετία του 30’, η γειτονιά αυτή ήταν το μέρος όπου πλούσιοι επιχειρηματίες συναντούσαν τις ερωμένες τους.

Στις μέρες μας έχει εξελιχθεί σε μια περιοχή γεμάτη με εξειδικευμένα σε ιδιαίτερες διατροφικές συνήθειες εστιατόρια, ακριβά καφέ και τρέντι καταστήματα που πουλάνε κοκάλινα γυαλιά και κερί για μουστάκι.

Οι ντόπιοι εδώ αποκλείεται να παραδεχόντουσαν ποτέ ότι είναι χίπστερς. Έτσι δεν είναι όμως που θα αντιδρούσε κάθε αληθινός χίπστερ;

 

7. Shoreditch — Λονδίνο

Το ότι άλλες περιοχές, όπως το Dalston και το Peckham έχουν αρχίσει να θεωρούνται το «καινούριο Shoreditch» τα λέει όλα. 

Το Shoreditch έχει απλά εισέλθει στο επόμενο επίπεδο φιλοξενώντας πλέον δημοφιλείς tech εταιρίες, διατηρώντας όμως ταυτόχρονα την τέχνη του δρόμου και το παλαιστινιακό φουλάρι.

 

6. Södermalm — Στοκχόλμη, Σουηδία

Οι Σουηδοί λατρεύουν το Μπρούκλιν και δεν αποτελεί έκπληξη που η πιο χιπ γειτονιά της Στοκχόλμης προσπαθεί να το μιμηθεί.

 

5. Fitzroy — Μελβούρνη, Αυστραλία

Η περιοχή που φιλοξενεί το ετήσιο Melbourne Fringe Festival προσελκύοντας όλων των ειδών αλλόκοτους, ανοιχτόμυαλους και αρτίστικ τύπους.

 

4. Vesterbro — Κοπεγχάγη, Δανία

.

Περιοχή που υπήρξε στο παρελθόν γνωστή για τους οίκους ανοχής και τον (συμπτωματικά) μεγάλο αριθμό κρεοπωλείων.

Υπενθυμίζεται πως η Κοπεγχάγη θεωρείται ως μία από τις πιο φιλικές στο ποδήλατο πόλεις στον κόσμο και όπως είναι γνωστό, εάν υπάρχει ένα μέσο μετακίνησης που οι χίπστερ λατρεύουν, σίγουρα αυτό δεν είναι άλλο από το ποδήλατο.

 

3. Amsterdam-Noord – Άμστερνταμ Ολλανδία

Οι παλιές βιομηχανικές αποθήκες της περιοχής έχουν τώρα καταληφθεί από τους νεαρούς με τα μούσια και τα τατουάζ, οι οποίοι τις χρησιμοποιούν για γκαλερι τέχνης, skate parks, pop-up μαγαζιά και φεστιβάλ μουσικής.

 

2. Florentin — Τελ-Αβίβ, Ισραήλ

Σε μια πόλη που είναι ούτως ή άλλως γενικότερα γνωστή για τη Bauhaus αρχιτεκτονική της, τη ψαγμένη τέχνη του δρόμου και την εικοσιτετράωρη νυχτερινή της ζωή, η Florentin είναι η κατεξοχήν περιοχή στην οποία συχνάζουν οι καλλιτέχνες και οι μουσικοί καθώς και όλοι οι υπόλοιποι που ντύνονται όπως οι καλλιτέχνες και οι μουσικοί.

 

1. Williamsburg — Νέα Υόρκη

Αν οι χίπστερς έχουν μια Μέκκα, αδιαμφισβήτητα αυτή είναι το Williamsburg. Μια περιοχή που σφύζει από παπιγιόν, ρεπούμπλικα καπέλα και «suede chokka» μπότες και όπου όλοι είναι ερασιτέχνες φωτογράφοι με μια ανεξαρτήτου κόστους κάμερα DSLR.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ