Οι επιδόσεις της κυπριακής ιστιοπλοΐας

Article featured image
Article featured image

Τίποτα και από κανένα δεν έχουν να ζηλέψουν από άποψη τεχνικής και ταχύτητας οι Κύπριοι νεαροί ιστιοπλόοι.

Αυτό δήλωσε ο προπονητής της κυπριακής ομάδας Γιαννάκης Παπάζογλου με αφορμή την ολοκλήρωση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ιστιοπλοΐας που έγινε στην πόλη Ταβίρα της Πορτογαλίας από τις 12 μέχρι τις 19 Ιουλίου.

«Το πρόβλημα μας είναι η έλλειψη εμπειρίας σε μεγάλους στόλους, αφού είμαστε χώρα μικρού μεγέθους. Η έλλειψη εμπειρίας σε μεγάλους στόλους παίζει ρόλο στις εκκινήσεις και στις καταστάσεις με πολλά σκάφη. Οι παραστάσεις και εμπειρίες των αθλητών μας σε τέτοιες συνθήκες δεν είναι ικανοποιητικές. Οι αθλητές μας με την συμμετοχή τους όμως έχουν συγκεντρώσει εμπειρίες και είχαν καλές ιστιοδρομίες. Αυτό δείχνει ότι έχουμε καλό υλικό», σημείωσε.

Ο κ. Παπάζογλου τόνισε ότι οι περισσότεροι αθλητές που συμμετείχαν στη διοργάνωση έχουν χρόνια μπροστά τους στις συγκεκριμένες κατηγορίες κι αυτό δείχνει ότι υπάρχει μέλλον.

Οι Κύπριοι αθλητές πήραν τις εξής θέσεις ανά κατηγορία:



Στην κατηγορία 420 οι Χάρης Παπάζογλου και Ραφαήλ Θεοχάρους πήραν την 26η στη γενική κατάταξη σε σύνολο 32 συμμετοχών.



Στην κατηγορία SL16 οι Ονησίφορος Νεοφύτου και Νικόλας Πρωτοπαπάς πήραν την έβδομη θέση στη γενική κατάταξη σε σύνολο 16 συμμετοχών.



Στην κατηγορία Laser Radial αγοριών ο Τζόζεφ Ηροδότου πήρε τη 47η θέση στη γενική κατάταξη σε σύνολο 57 συμμετοχών.



Στην κατηγορία Laser Radial κοριτσιών η Βασιλική Πασιά κατατάγηκε στη 44η θέση στη γενική κατάταξη σε σύνολο 46 συμμετοχών.



Στην κατηγορία RSX αγοριών ο Κωνσταντίνος Δημητρίου πήρε την 31η θέση στη γενική κατάταξη σε σύνολο 32 συμμετοχών.



Στην κατηγορία RSX κοριτσιών η Ιωάννα Αβρααμίδου πήρε την 18η θέση σε σύνολο 21 συμμετοχών.



Στη Nations Trophy (ειδική βαθμολογία χωρών) η Κύπρος πήρε τη 32η θέση με 38 βαθμούς σε σύνολο 67 συμμετοχών. Πρώτη κατατάγηκε η Ισπανία με 281 βαθμούς.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ