Καλώς τα, τα «THE BOYS»

Article featured image
Article featured image

Αυτή η ζωντάνια που απέκτησε η πρωτεύουσα μ’ αρέσει. Θυμάμαι πριν από κάποια χρόνια πως έπρεπε να κυκλοφορήσεις μες στην πόλη μετά τις έξι το απόγευμα για να πιάσεις αυτό το vibe. Γονιούς με παιδιά έβλεπες να κυκλοφορούν μόνο σε συγκριμένους χώρους, οι εξηντάρηδες δεν το κουνούσαν ρούπι απ’ τα σπίτια τους και ήταν η τάση τέτοια που ο εργαζόμενος του «nine to five» περίμενε να τελειώσει η μέρα, να φτάσει στο σπίτι του και να λιώσει μπροστά στην τηλεόραση.

 

Οι συνήθειες φαίνεται ν’ άλλαξαν, με το freelancing να ‘ναι στα φόρτε του, τα σπασμένα ωράρια και τα σποραδικά breaks να βοηθούν την κατάσταση και να την πόλη να μην φέρνει πια σε far west.

Αυτό γίνεται αντιληπτό όταν τριγυρίζεις με το αυτοκίνητο το πρωί, πριν πλακώσει ο μεσημεριανός καύσωνας, όταν βλέπεις κόσμο και κοσμάκη ν’ απολαμβάνει ήλιο και παγωμένο καφέ στα πεζοδρόμια.

Στις νέες αφίξεις της πόλης προστέθηκε και το «The Boys», επί της Θεμιστοκλή Δέρβη, κι αν έχεις εικόνα απ’ τα χαρακτηριστικά σκιτσάκια του illustrator Κωνσταντίνου Κουγιάλη, θα εντοπίσεις κάποια απ’ αυτά στη βιτρίνα του.



Ο Κωνσταντίνος και ο Γιώργος λοιπόν, λέγε τους «The Boys», αποφάσισαν ν’ ανοίξουν ένα παρεΐστικο στέκι στην busy λεωφόρο Θεμιστοκλή Δέρβη και να δουν αν θ’ αρέσει και σε μας η σπιτική τάρτα λεμόνι.

Πέρασα απ’ εκεί, την λάτρεψα, εντόπισα στον αναπαλαιωμένο του κουκλίστικο μπουφέ και το αγαπημένο μου Quiche Lorraine, το χλαπάκιασα κι αυτό, κι είπα να συστήσω αυτά [και την απολαυστικότατη σπανακόπιτα, και το διαχρονικό cheesecake!] και σε άλλους λάτρεις.

Καθαρές γεύσεις, που θυμίζουν σαββατιάτικο γλυκό στη γιαγιά, όλα περιποιημένα και σερβιρισμένα σε πανέμορφα σερβίτσια.

Λιλιπούτειος και cosy, με φρεσκάδα απ’ αυτήν που χρειάζονται τα σημερινά μαγαζιά, την διακόσμηση του χώρου ανέλαβε η interior designer Ταμάρα Σαάτι. Υπό την καθοδήγηση ενός εκ των ιδιοκτητών, του Κωνσταντίνου, το πράγμα έδεσε.

Σε παστέλ χρωματισμούς και με νοσταλγικό ντεκόρ, απολαμβάνεις τον καφέ σου με διαλεκτούς ήχους απ’ τα 50s και μπόλικη ψαγμένη jazz.

Επιπλέον, στον χώρο φιλοξενούνται έργα προς πώληση. Κύπριοι καλλιτέχνες, των οποίων οι ιδιοκτήτες εκτιμούν την δουλειά, κοσμούν τους τοίχους του «The Boys». Πίνακες και φωτογραφίες των Χάρη Κυπριανού, Νικόλα Χασαπόπουλου και Στέλιου Ερμογενίδη κλέβουν τις εντυπώσεις, ενώ στον χώρο φιλοξενούνται και προσεγμένα κομμάτια, επίσης προς πώληση, απ’ το concept shop «Draw Collective».

Με το μαγαζί να ‘χει ανοίξει μόλις πριν ένα τριήμερο, σε λίγες βδομάδες, με το που θ’ αρχίσουμε να επιστρέφουμε όλοι στη βάση μας, υπόσχεται να μας εντυπωσιάσει με τα weekend brunches του.

Στόχος είναι με τον καιρό να φιλοξενηθούν στο μενού, πέραν των βασικών sandwiches και ορισμένα «signature sandwiches», τα οποία θα είναι φτιαγμένα από… όποιον ξέρει να τα φτιάχνει.

Ο Κωνσταντίνος λέει πως προτίθεται ν’ ανοίξει την κουζίνα του τόσο σε επαγγελματίες, όσο και σε ερασιτέχνες, κι αν καταφέρουν να τον ικανοποιήσουν με το αποτέλεσμα, είναι αποφασισμένος να φιλοξενεί αυτούς τους «guest chef» κατά καιρούς στο μενού του.

Οπότε, είτε ως θαμώνας, είτε ως guest chef, μπορεί κανείς να απολαύσει το νέο αυτό χώρο στην πόλη.

Το Quiche Lorraine να μην ξεχάσει να δοκιμάσει όμως.

 

«The Boys»

Θεμιστοκλή Δέρβη 5, Λευκωσία [96 304425]

Ωράριο λειτουργίας: 7.00-18.00

www.facebook.com/theboyscyprus

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ