Ένας αστυνομικός ζώων ανά επαρχία

Article featured image
Article featured image

«Αστυνομία των Ζώων» (Animal Police) δεν δημιουργείται, προς το «παρών» τουλάχιστον», οπότε ας είναι αυτό το μικρό μέτρο που προτίθεται να πάρει ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Ιωνάς Νικολάου. Συγκεκριμένα, ενημέρωσε τους Οικολόγους και τους φιλόζωους ότι προτίθεται να ορίσει έναν αστυνομικό υπεύθυνο ανά επαρχία ο οποίος θα συντονίζει τη διαχείριση από την αστυνομία των καταγγελιών για κακοποίηση ή δολοφονίες ζώων.

 

Αυτό έγινε στη συνάντηση που είχε τον κύριο Περδίκη και άλλα μέλη του Κινήματος Οικολόγων αλλά και με εκπροσώπους της ομάδας φιλοζωικών οργανώσεων και καταφυγίων ζώων «Φωνή για τα Ζώα της Κύπρου», την προηγούμενη Παρασκευή (25 Ιουλίου), κατά τη διάρκεια της οποίας συζήτησαν το θέμα της Αστυνομίας Ζώων και της αντιμετώπισης από την Αστυνομία των διάφορων καταγγελιών.

Παρόλα αυτά, επέμενε ότι την κύρια ευθύνη θα συνεχίσει να την έχει η κοινοτική αστυνομία και οι περίπου 200 παγκύπρια «αστυνομικοί της γειτονιάς». Θα καταβληθεί προσπάθεια για περαιτέρω εκπαίδευση και εξειδίκευση των αστυνομικών της γειτονιάς. Επίσης, θα ζητηθεί η εμπλοκή των «παρατηρητών της γειτονιάς» στην αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών. Τέλος, υποσχέθηκε ότι θα δώσει και πάλι αυστηρές οδηγίες στην Αστυνομία έτσι ώστε να διερευνήσει πλήρως και να φέρει ενώπιον της δικαιοσύνης όλες τις περιπτώσεις κακοποίησης ή δολοφονίας ζώων.

Επίσης, τέθηκαν ενώπιον του Υπουργού καταγγελίες για παράνομη χρήση αεροβόλων πιστολιών από ασυνείδητους κατά των γάτων. Δυστυχώς, τον τελευταίο καιρό  πληθαίνουν τα περιστατικά τραυματισμών γάτων και άλλων ζώων από εγκληματίες οι οποίοι χρησιμοποιούν αεροβόλο πιστόλι. Πρόκειται για ένα όπλο που έτυχε μεγάλης διάδοσης τελευταία χωρίς να υπάρχει πλήρες και ασφαλές νομικό πλαίσιο. Ο κ. Νικολάου υποσχέθηκε ότι θα προωθήσει σύντομα για ψήφιση στη Βουλή νομοσχεδίου για περιορισμό της διακίνησης των αεροβόλων πιστολιών.

Τέλος, ο κ. Νικολάου υποσχέθηκε στήριξη στην διαφωτιστική εκστρατεία των φιλοζωικών οργανώσεων για τη διαμόρφωση φιλοζωικής κουλτούρας και συνείδησης.


Πηγή: Sigmalive

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ