Οι «ανθισμένες» ανδρικές γενειάδες [#flowerbeard]

Article featured image
Article featured image

Η μόδα δεν σταματά ποτέ να μας εκπλήσσει, ακόμα και αν αυτό σημαίνει κάποιες φορές πώς το αποτέλεσμα θα είναι έξω απ’ τη νόρμα –αν φυσικά θεωρήσουμε ως δεδομένο πώς υπάρχει για όλους μας μια κοινή κανονικότητα.



Από τον Ανδρέα Κάτσιη



Μια νέα τάση, έρχεται για να ταράξει λίγο τα νερά, αφού θέλει τους άνδρες με θαμνώδη γένια, να στολίζουν τις τρίχες του προσώπου τους με  πολύχρωμα λουλούδια δηλώνοντας τη μόδας του φετινού καλοκαιριού.

Όλα για το μουστάκι λοιπόν, αφού η μόδα που φαίνεται να ξεκίνησε στις αρχές του 90 από τους γιάπηδες, συνεχίζει ακάθεκτη στις μέρες μας σε άντρες ηλικίας 20-30 ακόμα και κατά τη διάρκεια του καύσωνα του καλοκαιριού.

Ξαφνικά οι γενειάδες έγιναν μια δήλωση μόδας. Στη δεκαετία του 1850, για παράδειγμα, η γενειάδα ήταν στη μόδα, ως ένα σύμβολο εξουσίας, αρρενωπότητας και ορθοδοξίας. Αντίθετα, η έντονη τριχοφυΐα το 1950 - 1960 ήταν μια προσβολή και δήλωση αλητείας και ανυποταξίας. Στη σημερινή εποχή το μούσι αποπνέει παράδοση, ένα άγγιγμα αρχαϊκό, έναν έντονο ανδρισμό…

Αυτή η έντονη αρρενωπότητα πλέον καταργείται, αφού μια νέα εκκεντρική τάση έρχεται να κοσμήσει την ανδρική γενειάδα με ανθισμένα λουλούδια… Το hashtag #flowerbeard, στο Tumblr, καλεί τους άνδρες να στολίσουν τα τριχωτά τους πρόσωπα με άνθη απαθανατίζοντας τη στιγμή και διαδίδοντας αυτά τα καλλιτεχνικά πορτρέτα μέσω των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης.

Την ιδέα αυτή πρωτοξεκίνησε ένας blogger, μέσω της πλατφόρμας του Tumblr, δίνοντας την ονομασία «Will It Beard» και από τότε έχει γίνει viral στο διαδίκτυο, με χιλιάδες άντρες από το Brooklyn μέχρι το San Francisco να ανεβάζουν φωτογραφίες με τις ανθισμένες τους γενειάδες…

Ωστόσο, κήπος γενειάδα δεν είναι και τόσο νέα ιδέα. Ορισμένες εικόνες γενειάδων με λουλούδια χρονολογούνται από το 1977, κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος του κινήματος των hippies.

Τα λουλούδια και τα μαλλιά, όπως φαίνεται είναι μια παλιά ιστορία. Η καινοτομία εδώ  είναι οι «τρίχες του προσώπου».

Από όπου και αν προήλθε αυτή η τάση, είναι θέμα χρόνου να αρχίσουμε να βλέπουμε τα γένια-κήπους να κυκλοφορούν στους δρόμους. Παρόλα αυτά η εικόνα μια τέτοιας σύνθεσης είναι τόσο περίεργη, όσο και εντυπωσιακή. Προς το «παρών» απολαύστε την σε φωτογραφίες…

Πηγή: The Independet


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ