Οι fake ενοικιάσεις διαμερισμάτων στον Πρωταρά

Article featured image
Article featured image

Λες να μείνεις εντός φέτος. Να κάνεις τις διακοπές σου στην Κύπρο ρε παιδί μου, να στηρίξεις και το εγχώριο τουριστικό προϊόν.

 

Αρχικά κάνεις τη βόλτα σου απ’ την ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου μήπως και βρεις κανένα άδειο διαμέρισμα ή σπίτι (συνήθως έχουν ταμπελίτσα «Ενοικιάζεται»), ανοίγεις και καμιά εφημερίδα για να δεις τι παίζει, ενώ πολύ σε τέτοιες περιπτώσεις δουλεύει και το mouth-to-mouth.

Και ακούς τελικά ότι είναι ένας τύπος πολύ πρόθυμος να βοηθήσει, ένας τύπος που μπορεί να σου βρει διαμέρισμα φινετσάτο και ευάερο, σε καλή τοποθεσία, με πισίνα και σε εξαιρετική τιμή.

 

Κλείνεις ραντεβού, πας, βλέπεις το διαμέρισμα, σου αρέσει, το κλείνεις, πληρώνεις την προκαταβολή, παίρνεις απόδειξη (απ’ αυτές του περιπτέρου αλλά δεν έχει σημασία) και ετοιμάζεσαι ψυχολογικά για τις διακοπές σου που θα έχουν διάρκεια δυο μήνες. Όλα τα Σαββατοκύριακα θα ‘σαι εκεί, ενώ και ολόκληρη την άδειά σου εκεί θα την σπαταλήσεις.

Έλα όμως που ο ιδιοκτήτης ή ενοικιαστής έχει άλλα σχέδια. Το διαμέρισμα που έδωσε σε εσένα το έδωσε και σε άλλους. Ναι, τη μέρα που θα πας για πρώτη φορά θα συνειδητοποιήσεις ότι υπάρχει άλλη οικογένεια μέσα. Όχι πως έχεις τίποτε με τους ανθρώπους, δεν φαντάζομαι όμως να σε ενθουσιάζει και πολύ η ιδέα της συγκατοίκησης με κάποιους εντελώς άγνωστους, ε;

Αυτό ακριβώς πάθαμε εμείς πέρσι, αυτό ακριβώς έπαθαν και κάποιοι συμπολίτες μας, κυρίως Λευκωσιάτες, φέτος -χωρίς φυσικά να λέμε ότι το πάθαμε όλοι από τον ίδιο άνθρωπο.

Οι της φετινής χρονιάς, πάντως, προπλήρωσαν τις διακοπές του στον Πρωταρά αλλά όταν έφτασαν εκεί, είτε έβρισκαν άλλους στο διαμέρισμα είτε ο φερόμενος ως ιδιοκτήτης ή ενοικιαστής προφασιζόταν διάφορες δικαιολογίες και δεν τους το παρέδιδε.

Όλοι οι φετινοί παθόντες (5 στο σύνολο) κατήγγειλαν τις υποθέσεις στην Αστυνομική Διεύθυνση Αμμοχώστου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ύποπτος φέρεται να απέσπασε ποσό που ανέρχεται στις €7.800 δήθεν για τα ενοίκια. Ο ύποπτος, ο οποίος, και πάλι σύμφωνα με τις πληροφορίες, είναι πρώην αστυνομικός, παραδέχθηκε στην Αστυνομία ότι έλαβε χρήματα από τους καταγγέλλοντες, προβάλλοντας κάποιους δικούς του ισχυρισμούς για τα γεγονότα και υποσχέθηκε ότι εντός των επόμενων ημερών θα αποζημιώσει τις οικογένειες. Αφού κατηγορήθηκε γραπτώς, αφέθηκε τελικά ελεύθερος.

Καλές διακοπές να ευχηθούμε στους παθόντες. Οι περσινές δικές μας, πάντως, ήταν τουλάχιστον περίεργες! Μ.Μ.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ