Το συνέδριο των Χάκερς

Article featured image
Article featured image

Πραγματοποιήθηκε και αυτή την χρονιά στο Λας Βέγκας το ετήσιο «Def con», γνωστό ως το «Συνέδριο τον Χάκερς».

 

Στόχος αυτού του συνεδρίου είναι να ενώσει τους χάκερς, να μοιραστούν ιδέες και να παρουσιάσουν κάποιες αδυναμίες που αντιμετωπίζουν διαφορές εταιρίες στο διαδίκτυο. Εκατοντάδες είναι οι χάκερς που λαμβάνουν μέρος κάθε χρόνο στο συνέδριο, παρέα φυσικά… με πολλούς υπό κάλυψη αστυνομικούς μήπως και υπάρξει καμιά παράνομη δραστηριότητα.

Υπάρχει και χώρος για παιδιά, οπού γίνεται προσπάθεια να τα ωθήσουν να γίνουν χάκερς. Για παράδειγμα ο δάσκαλος ρωτάει «πως μπορούμε να μάθουμε τον κωδικό κάποιου;» και τα παιδιά δίνουν διαφορές εισηγήσεις, μέχρι ο δάσκαλος να τους εξηγήσει κάποιο τρόπο.

Ενδιαφέρον βεβαία προκαλεί και ο μεγάλος διαγωνισμός που διοργανώνεται στο συνέδριο, κατά τον οποίο δίνονται κάποιες ιστοσελίδες, και οι χάκερς προσπαθούν να σπάσουν τους κωδικούς τους, με αυτό που έχει τον καλύτερο χρόνο να χρήζετε νικητής.

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η δραστηριότητα αυτή, αφού θεωρείται εγκληματική ενεργεία, παρόλα αυτά οι χάκερς δηλώνουν ότι η όλη διαδικασία γίνεται για βοήθεια προστασίας των ιστοσελίδων, αφού πάντα παρουσιάζονται οι αδυναμίες της κάθε σελίδας, με αποτέλεσμα να γίνονται αλλαγές από τις εταιρίες που τις έχουν.

Αξίζει να αναφερθεί ότι δεν επιτρέπεται στα media η είσοδος σε πολλούς χώρους, καθώς υπάρχει φόβος ότι θα προκαλέσουν τη σύλληψη αρκετών ατόμων. Για παράδειγμα, το 2007 μια δημοσιογράφος προσπάθησε να ηχογραφήσει τη δραστηριότητα σε ένα απαγορευμένο χώρο και αμέσως την εκδιώξαν από το κτήριο.

Η προειδοποίηση που υπάρχει λέει «μην ενωθείτε σε κανένα wi-fi, μην μπείτε σε τραπεζικούς λογαριασμούς μέσω ίντερνετ και αν θα κάνετε τηλεφωνήματα, να είστε σίγουροι ότι κάποιος σας ακούει».


Πηγή: BBC

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ