Με δύο γκολ του Ρονάλντο η Ρεάλ κατέκτησε το Super Cup

Article featured image
Article featured image

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έφτασε τα 70 γκολ στην Ευρώπη και η «βασίλισσα» Ρεάλ Μαδρίτης φόρεσε το πρώτο της φετινό στέμμα, νικώντας 2-0 την Σεβίλλη στο ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ!

 

Η νέα Ρεάλ ήταν διαφορετική. Όμως, για τον πρώτο τίτλο της σεζόν τη διαφορά την έκανε ξανά το rotation. Η βασίλισσα με δύο γκολ του Ρονάλντο επιβλήθηκε δίκαια 2-0 της Σεβίλλης, που... έμεινε στην προσπάθεια, και κατέκτησε στο Κάρντιφ το ευρωπαϊκό Super Cup. Ο Πορτογάλος, μάλιστα, έπιασε τον Ιντσάγκι στα 70 γκολ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και πλέον μπροστά του βλέπει μόνο τον Ραούλ (76).

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους παίκτες του Έμερι να πιέζουν ψηλά και εκείνους του Αντσελότι να δυσκολεύονται μόνο στο ξεκίνημα. Η συνέχεια βρήκε τους Μαδριλένους να έχουν τον απόλυτο έλεγχο και η μόνο παραφωνία να έρχεται από τα λάθη στην άμυνα. Τα σουτ των Μπέιλ (10') και Ρονάλντο (14') κόντραραν πριν περάσουν δίπλα στα δοκάρια του Μπέτο, με τον Ουαλό να χάνει την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 18'. Ο Ροδρίγκες έβγαλε πολύ ωραία σέντρα από αριστερά, ο Μπέιλ έκανε από κοντά την προβολή, όμως ο Μπέτο έσωσε τη Σεβίλλη.

Ο Βιτόλο απείλησε στο 20' για τη Σεβίλλη μετά από λάθος του Καρβαχάλ, ενώ στο 26' ο Ρονάλντο δεν κατάφερε να νικήσει τον Μπέτο στο τετ α τετ. Τελικά, ο επιθετικός της Ρεάλ κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 30', όταν μετά από σέντρα του Μπέιλ έκανε από κοντά το 1-0! Η μεγαλύτερη ευκαιρία της Σεβίλλης χάθηκε στιγμές αργότερα. Τα λάθη στην άμυνα της Ρεάλ ήταν μαζεμένα, όμως ο Κασίγιας νίκησε από κοντά τον Καρίσο, για να κρατήσει το 1-0, που έμεινε μέχρι το ημίχρονο.

 



Στο δεύτερο 45λεπτο οι Μαδριλένοι κυριάρχησαν και τελείωσαν γρήγορα το παιχνίδι. Στο 49' ξανά στην αντεπίθεση μετά από ωραίο συνδυασμό, ο Ρονάλντο βρέθηκε σε θέση βολής στην περιοχή και με δυνατό σουτ έκανε και το 2-0! Η ψυχολογία των παικτών του Έμερι έπεσε και μέχρι τα τελευταία λεπτά μόνο οι τυπικά γηπεδούχοι έχαναν ευκαιρίες.

Μπενζεμά (64') και Ροδρίγκες (67') πλησίασαν στο 3-0, όμως βρήκαν απέναντί τους τον Μπέτο, ενώ οι Σεβιγιάνοι κατάφεραν να ανεβάσουν ρυθμό μόνο στο τέλος, χάνοντας καλές ευκαιρίες με τους Κριτσόβιακ (89') και Φιγκέιρας (90'). Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος, με την Ρεάλ να φτάνει στην κατάκτηση του δεύτερου ευρωπαϊκού Super Cup στην ιστορία της.

 


Πηγή: Gazzetta

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ