Τελ Αβίβ: Διαδηλώσεις σε γάμο εβραίας με μουσουλμάνο

Article featured image
Article featured image

Χωρίς τραυματισμούς και με τέσσερις συλλήψεις έλαβαν χώρα διαδηλώσεις από ακροδεξιούς από τη μία και αριστερούς από την άλλη έξω από την αίθουσα που γινόταν ο γάμος μιας εβραίας και ενός μουσουλμάνου στο Τελ Αβίβ. 

Οι περίπου 200 ακροδεξιοί διαδηλωτές κατήγγειλαν τη νύφη Μαράλ Μάλκα, 23 ετών, η οποία γεννήθηκε Εβραία και προσηλυτίστηκε στο Ισλάμ πριν από το γάμο της με τον 26χρονο Μαχμούντ Μανσούρ, ως «προδότη του εβραϊκού κράτους», ενώ φώναζαν συνθήματα μίσους προς τους Άραβες. Η διαδήλωση οργανώθηκε από την ομάδα Λεχαβά, η οποία τάσσεται εναντίον των γάμων Εβραίων με μέλη άλλων εθνικοτήτων ή θρησκειών.

Στον αντίποδα, Ισραηλινοί αριστεροί πραγματοποίησαν αντι-διαδήλωση έξω από το ξενοδοχείο κρατώντας λουλούδια, μπαλόνια και ένα πανό με σύνθημα: «η αγάπη κατακτά τους πάντες».

(Πηγή φωτογραφίας: The Guardian)


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Article featured image

Ερευνητές ανέπτυξαν ένα αντίσωμα που κάνει τους καρκινικούς όγκους να φωτίζονται στις εξετάσεις

Article featured image

Η χώρα που εγκαινιάζει τη μακρύτερη αστική κυλιόμενη σκάλα στον κόσμο

Article featured image

Ένας τύπος πλήρωσε εισιτήριο λεωφορείου με νόμισμα 2.000 ετών