Ανοίγει την Πέμπτη η Γιορτή του Κρασιού

Article featured image
Article featured image

Με τη συμμετοχή των τεσσάρων οινοβιομηχανιών του τόπου και 14 περιφερειακών οινοποιείων, αρχίζει επίσημα την Πέμπτη η 53η Γιορτή του Κρασιού, που οργανώνει ο Δήμος Λεμεσού στο δημόσιο κήπο της πόλης από τις 28 Αυγούστου μέχρι τις 7 Σεπτεμβρίου.

Σε διάσκεψη Τύπου ο Δήμαρχος Λεμεσού Ανδρέας Χρίστου τόνισε τη σημασία της συμμετοχής των 14 περιφερειακών οινοποιείων που φιλοξενούνται για πρώτη φορά, μαζί με τον Όμιλο Οινοφίλων Κύπρου.

Η παρουσία τους, υπογράμμισε, θα εμπλουτίσει και τις επιλογές των επισκεπτών για γευστολόγηση κρασιών, αλλά θα δώσει ευρύτερα τη σημασία που αποδίδουν οι οινοποιοί μας στη γιορτή.

Ανάμεσα στις φετινές καινοτομίες περιλαμβάνεται και η απόφαση των κανταδόρων να εισέρχονται στη γιορτή και να διασχίζουν τα δρομάκια του δημόσιου κήπου τραγουδώντας και ακολούθως να καταλήγουν στην εξέδρα τους που βρίσκεται κάτω από τον βρακά.

Θα λειτουργήσουν τέσσερεις σκηνές (δημοτικό κηποθέατρο, μπροστά από τον βρακά, γήπεδο αντισφαίρισης και κουκλοθέατρο) που θα φιλοξενούν ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, με θεατρικές και παιδικές παραστάσεις και τραγούδια.

Στο πλαίσιο προώθησης της Γιορτής του Κρασιού από χθες κυκλοφορεί στους δρόμους όλων των πόλεων το άρμα-ντελάλης της γιορτής, με βρακοφόρους να προσφέρουν δωρεάν κρασί στους πολίτες.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ