Καταργείται το άβατο στο Άγιο Όρος;

Article featured image
Article featured image

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ορθόδοξος Τύπος», μετά από απόφαση του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών, το άβατο του Αγίου Όρους οδηγείται προς κατάρρευση.

Η απόφαση, αναφέρει το δημοσίευμα, πάρθηκε στην 10η συνεδρίασή του Συμβουλίου στο Πουσάν της Νοτίου Κορέας και αποτελεί μέρος 16 συνολικά Συμφωνιών των Χριστιανικών «Εκκλησιών» και 16 άλλες, μετά των άλλων θρησκειών.  

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών (Αγγλ. World Council of Churches, συντομογρ. ΠΣΕ) είναι μια οικουμενική χριστιανική οργάνωση, της οποίας σκοπός είναι η προώθηση της χριστιανικής ενότητας. Αποτελεί κοινωνία 340 εκκλησιών, από τις οποίες οι 157 είναι μέλη του, και αντιπροσωπεύει πάνω από 550 εκατομμύρια Χριστιανούς, σε περισσότερες από 100 χώρες.

Οι τρεις από τις Συμφωνίες των Χριστιανικών «Εκκλησιών» που αφορούν και το Άγιον Όρος είναι:

7η Συμφωνία: Αλλαγή διαρρυθμίσεως εις Ιεράς Μονάς και διοργάνωση Συνεδρίων εντός αυτών όπως ήδη γίνεται διά ποίηση (εκφώνηση ποιημάτων) και εορτάς Ισημερίας, κατάργηση πολλαπλών Ακολουθιών εις Ιεράς Μονάς.

8η Συμφωνία: Κατάργησις ΑΒΑΤΩΝ σε διάφορα μέρη του πλανήτη κόσμου των Χριστιανικών "Εκκλησιών" καθώς και διαφόρων θρησκειών.

16η Συμφωνία: Διεξαγωγή κοινών Ακολουθιών μεταξύ Χριστιανικών «Εκκλησιών» και κοινής Λατρευτικής Ακολουθίας, μεταξύ «Εκκλησιών» με μήνυμα διά την Νέαν Εποχήν. 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ