Η μεγαλόψυχη Ταϊλανδέζα παρένθετη μητέρα

Article featured image
Article featured image

Παγκόσμια συγκίνηση προκαλεί η απόφαση μίας παρένθετης μητέρας από την Ταϊλάνδη, η οποία αποφάσισε να κρατήσει η ίδια το έξι μηνών αγοράκι με σύνδρομο Down, αφού το «απέρριψαν» οι γονείς του.

 

Η Ταϊλανδέζα γέννησε δίδυμα και το ζευγάρι από την Αυστραλία στο οποίο προοριζόταν να δοθούν τα παιδιά, προτίμησε να κρατήσει μόνο το «υγιές» κοριτσάκι.

«Γιατί να περάσει όλες αυτές τις δυσκολίες. Τον αγαπώ... Είναι σαν παιδί μου πλέον» ανέφερε η Ταϊλανδέζα γυναίκα που έφερε στον κόσμο τον Γκάμι. Το μικρό αγοράκι, εκτός από σύνδρομο Down, έχει πρόβλημα στην καρδιά και μόλυνση στους πνεύμονες, εξ ου και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Ταϊλάνδης.

Την περασμένη εβδομάδα μία τοπική εφημερίδα έγραψε για την ιστορία του μικρού Γκάμι και την ίδια ημέρα άρχισε μια καμπάνια στο ίντερνετ προκειμένου να βοηθηθεί οικονομικά. Μέχρι πριν κάποιες ώρες είχαν μαζευτεί τουλάχιστον 140.000 δολάρια από 3.400 ανθρώπους.

Στην Αυστραλία, ο πρωθυπουργός Τόνι Άμποτ ασχολήθηκε με το θέμα και δήλωσε: «Υποθέτω ότι η συγκεκριμένη ιστορία τονίζει τις δυσκολίες που υπάρχουν σε μία τέτοια διαδικασία. Πρόκειται για μία θλιβερή ιστορία και δεν μπορώ να σκεφτώ ότι ένα μικρό παιδί θα μπορούσε να εγκαταλειφθεί με αυτό τον τρόπο».

Η Ταϊλανδή πληρώθηκε 15.000 δολάρια προκειμένου να γίνει παρένθετη μητέρα για το ζευγάρι από την Αυστραλία. Για την κατάσταση του Γκάμι ενημερώθηκε όταν ήταν τεσσάρων μηνών έγκυος και της ζητήθηκε από το ζευγάρι να κάνει έκτρωση. Ωστόσο, η ίδια αρνήθηκε, λέγοντας ότι αυτή η πράξη έρχεται σε αντίθεση με τη θρησκεία της.

Μετά τη γέννηση των παιδιών, οι Αυστραλοί -των οποίων τα στοιχεία δεν έχουν γίνει γνωστά- εγκατέλειψαν τον Γκάμι στην Ταϊλάνδη, παίρνοντας μαζί τους μόνο τη δίδυμη αδελφή του.


Πηγή: Real

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ