Η ιστορία μιας αλλιώτικης βασιλoπούλας...

Article featured image
Article featured image

Η ευφάνταστη χοροθεατρική παράσταση «Η Βασιλοπούλλα Τζ’ Οι Μάισσες» (από τη συλλογή του Νέαρχου Κληρίδη «Κυπριακά Παραμύθια Μέρος Β' -Διάφορες Διηγήσεις») θα δώσει τρεις παραστάσεις στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Κύπρια 2014.

Η μικρή κόρη, το βασιλόπουλο, η κατζιά μάισσα, πουλιά που τραγουδούν με ανθρώπινη φωνή... ήρωες χωρίς όνομα... αλλά με ιδιότητες!  Μαγεμένα φρούτα και γυάλινα φέρετρα...Η φύση που συνωμοτεί για την επιτυχία της ηρωίδας. Μια ηρωίδα που παρ’ όλες τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες καταφέρνει να λυτρωθεί και να λυτρώσει.

Ένα ταξίδι που περνά από το φως στο σκοτάδι και ξανά στο φως μόνο αν «αλλάξουμε μάτια». Ένα παραμύθι που γίνεται πραγματικότητα. Πέντε ηθοποιοί ζωντανεύουν εικόνες πότε μέσα από τα μάτια του αφηγητή και πότε μέσα από τα μάτια του ρόλου. Μια παράσταση που μεταμορφώνει τη στιγμή σε εικόνα δίνοντας έμφαση στη μαγεία των εικόνων του παραμυθιού, αλλά και προσεγγίζοντας την πραγματικότητα του θανάτου με την ίδια απλότητα που χαρακτηρίζει τον αφηγητή.

Μια παράσταση όπου το παρελθόν συναντά το παρόν και το μέλλον αναδεικνύοντας με σύγχρονα εκφραστικά μέσα τις λαϊκές μας παραδόσεις ως αναπόσπαστο μέρος της πολιτιστικής μας ταυτότητας.

Τη παράσταση σκηνοθετεί η Γιολάντα Χριστοδούλου με χορογραφίες της Χλόης Μελίδου. Δραματουργία: Κωνσταντίνα Peter, Γιολάντα Χριστοδούλου, εικαστική επιμέλεια: Ελίνα Ιωάννου, Έβελυν Αναστασίου, σχεδιασμός κοστουμιών: Παντελής Παντελή.

Παίζουν οι Γιολάντα Χριστοδούλου, Θανάσης Ιωάννου, Μαρία Φιλίππου, Δημήτρης Κωνσταντινίδης, Μαρίνα Βρόντη.

Η παράσταση θα έχει αγγλικούς υπέρτιτλους!

28 Σεπτεμβρίου, Κεντρική Σκηνή ΘΟΚ, Λευκωσία, 29 Σεπτεμβρίου, Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός & 30 Σεπτεμβρίου, Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας. Ώρα: 20.30. Για πληροφορίες και κρατήσεις, τηλ. 7000 2212.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ