Ταινίες Κυπρίων... κάτω απ' τα αστέρια

Article featured image
Article featured image

Η Ένωση Σκηνοθετών Κύπρου διοργανώνει το 6ο Φεστιβάλ Κυπρίων Σκηνοθετών «Κάτω από τ’ αστέρια» στον Θερινό Κινηματογράφο Κωνστάντια από τις 11 μέχρι τις 14 Σεπτεμβρίου, με ελεύθερη είσοδο.

Η Ένωση διοργανώνει αυτό το φεστιβάλ με σκοπό να προβάλει τα έργα Κυπρίων δημιουργών καθώς και να τιμήσει ταυτόχρονα σκηνοθέτες που έχουν αφήσει το σημάδι τους στο κυπριακό σινεμά.

Φέτος το φεστιβάλ είναι αφιερωμένο σε σκηνοθέτες που ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό και των οποίων το έργο έχει αριστεύσει σε όλες τις γωνιές του κόσμου. Στο πλαίσιο λοιπόν του φεστιβάλ θα προβληθούν ταινίες των σκηνοθετών Μάρκου Μάρκου, Χάρη Μαυρομιχάλη, Μίνου Παπά, Ανδρέα Σαββίδη, Χρήστου Καρδάνα και Ηλία Δημητρίου.

Το φεστιβάλ θα τιμήσει ωστόσο ιδιαίτερα τον Κύπριο σκηνοθέτη Άδωνι Χριστοφόρου με αφιέρωμα στις 14 Σεπτεμβρίου, προβάλλοντας τα δύο ντοκιμαντέρ του «Ένας Καρπασίτης» και «Ένας Καρπασίτης 1978-1982».

Αξίζει, τέλος, να σημειώσουμε ότι ο Δήμος Δερύνειας θα προβάλει τρεις από τις ταινίες του Φεστιβάλ στις 7-8 Οκτωβρίου 2014.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ