Ξεναγήσεις στην άγνωστη πλευρά της Αθήνας… από άστεγους

Article featured image
Article featured image

Ακολουθώντας τη διεθνή πρακτική ανάλογων εντύπων, το περιοδικό δρόμου «Σχεδία» διοργανώνει ξεναγήσεις από άστεγους στην «άλλη» Αθήνα, αρχίζοντας από τις 20 Σεπτεμβρίου.

Πρόκειται για το πρόγραμμα «Αόρατες Διαδρομές» που περιλαμβάνει περιηγήσεις στο κέντρο της πόλης, στα συσσίτια, στα κέντρα απεξάρτησης, σε περιοχές και σημεία δηλαδή όπου κινούνται οι άνθρωποι που βρέθηκαν στο περιθώριο αλλά και σε άγνωστα σημεία της πόλης.

Μάλιστα στους τρεις οδηγούς, το Γιάννη, το Λάμπρο και το Χρήστο έκανε «μαθήματα» αφήγησης ο συγγραφέας, Βασίλης Αλεξάκης.

Στόχος των περιηγήσεων, σύμφωνα με τους διοργανωτές, είναι να ενεργοποιήσουν τον ίδιο τον άνθρωπο-οδηγό, έτσι ώστε να έχει νέες ευκαιρίες να υποστηρίξει τον εαυτό του, αλλά και να βοηθήσουν τους συμμετέχοντες να γνωρίσουν την πόλη και τους ανθρώπους της, από μια διαφορετική οπτική.

Οι περιηγήσεις θα ξεκινούν κάθε Σάββατο, από τι 20 Σεπτεμβρίου, στις 11.00, από τα γραφεία του περιοδικού «Σχεδία». Η διάρκειά τους υπολογίζεται σε δύο ώρες. Το κόστος συμμετοχής είναι έξι ευρώ και τρία ευρώ για τους μαθητές, ενώ η συμμετοχή ανέργων και συνταξιούχων είναι δωρεάν.

 

Φωτογραφία: koutipandoras.gr


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ