Η βραβευμένη κάθετη πόλη

Article featured image
Article featured image

Η βραβευμένη πρόταση «Endless City» που παρουσίασε η αρχιτεκτονική εταιρεία SURE Architecture με έδρα το Πεκίνο αφορά έναν πύργο ύψους 300 μέτρων που χτίζεται στο Λονδίνο.

«Προσπαθήσαμε να σχεδιάσουμε μια πόλη και όχι απλώς ένα ψηλό κτίριο» εξηγεί η γενική διευθύντρια της SURE Architecture και επικεφαλής αρχιτέκτονας του πρότζεκτ, Καμ Φάι Τάι, μιλώντας στο CNN.

Το πρότζεκτ, το οποίο κέρδισε το βραβείο «SuperSkyScrapers Award 2014» έχει δύο συνεχείς ράμπες ή «δρόμους» που εκτείνονται σε όλο το μήκος του κτιρίου, με καταστήματα, διαμερίσματα, πάρκα και μουσεία.

«Στο εσωτερικό του κτιρίου δεν υπάρχει κανένα όριο, θα μπορείτε να περπατάτε όπως περπατάτε στην πόλη» εξηγούν οι σχεδιαστές.

Το κατασκεύασμα θα είναι φτιαγμένο με τρόπο που να επιτρέπει το φυσικό φως και αέρα να φιλτράρονται, μειώνοντας έτσι το ενεργειακό κόστος ενώ ταυτόχρονα θα συλλέγει και θα ανακυκλώνει το νερό της βροχής.

Το κτίριο θα υποστηρίζεται από έξι σωλήνες από χάλυβα, στους οποίους θα κρύβεται η ηλεκτρική καλωδίωση και οι υδραυλικές εγκαταστάσεις.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ