1ο Cyprus Jazz & World Music Showcase [9 συγκροτήματα, 40 μουσικοί]

Article featured image
Article featured image

Το διήμερο 26 & 27 Σεπτεμβρίου η  μουσική γιορτάζει στο Θέατρο Ριάλτο, με τη διοργάνωση της 1ης κυπριακής πλατφόρμας τζαζ και μουσικών του κόσμου, στην οποία συμμετέχουν 9 συγκροτήματα και 40 μουσικοί.

 

Πρόκειται για μια πλατφόρμα της σύγχρονης μουσικής δημιουργίας εστιασμένης στην τζαζ και τις Μουσικές του Κόσμου,  η οποία πραγματοποιείται από  το Κέντρο Μουσικής Πληροφόρησης και το θέατρο ΡΙΑΛΤΟ.  Ένα διήμερο με συναρπαστικές και πρωτότυπες μουσικές  από τα σχήματα: Michael Messios- Symmetry Band, Andreas Rodosthenous Quartet, SUR Quintet, The Amalgamation Project, Cafe Balkan, Takoushis - Karapatakis project with Zacharias Spyridakis, Greg Makamian Quartet, TRI-COOL- ORE και Ireneaos Koulouras Trio.

 



Ο Greg Makamian

Σημείωσε, μάλιστα, ότι ο 1ο Cyprus Jazz & World Music Showcase είναι αφιερωμένο στη μνήμη ενός σημαντικού δημιουργού της Jazz και World μουσικής, του Σάββα Χουβαρτά. Συνθέτης, κιθαρίστας και εκπαιδευτικός ο Σάββας, άφησε σημαντική  παρακαταθήκη το έργο του, σημείο αναφοράς και πηγή έμπνευσης για τους νεώτερους καλλιτέχνες.

 

Ας σημειωθεί ακόμη ότι τη διοργάνωση θα παρακολουθήσουν σημαντικές προσωπικότητες του χώρου της Jazz & World Music από το εξωτερικό, με στόχο την προβολή και την πρόσκληση Κυπρίων καλλιτεχνών σε σημαντικά διεθνή φεστιβάλ και οργανισμούς του εξωτερικού.

 



Ο Γιώργος Κρασίδης από το Ireneaos Koulouras Trio

 

Παρασκευή 26 & Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου, Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός, 20.30. Πληροφορίες 77777745.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ