O Τολστόι στο σημερινό google doodle.

Article featured image
Article featured image

186 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη γέννηση του μεγάλου ρώσου συγγραφέα και η Google τον τιμά με το σημερινό της doodle και σκηνές από έργα του που έχουν μείνει στην ιστορία, όπως τα «Άννα Καρένινα», «Πόλεμος και Ειρήνη» και «Ο θάνατος του Ιβάν Ιλίτς».

 

«Όλες οι ευτυχισμένες οικογένειες μοιάζουν μεταξύ τους. Κάθε δυστυχισμένη οικογένεια, όμως, είναι δυστυχισμένη με το δικό της τρόπο».

[Η πρώτη φράση από το έργο του «Άννα Καρένινα»]

 

«Ποτέ δεν διαλέγει μια άποψη. Απλώς φοράει οποιαδήποτε τυχαίνει να είναι στη μόδα».

«Μιλούσαν για τις ανομίες της εξουσίας, για τα βάσανα των αναξιοπαθούντων, για τη φτώχεια που μάστιζε το λαό, όμως στα μάτια τους όλη την ώρα της θερμής κουβέντας τους πλανιόταν ασταμάτητα ένα βουβό ερώτημα: ‘Θα μπορούσες να μ’ αγαπήσεις;’»

«Ο Φρειδερίκος Νίτσε ήταν ηλίθιος και ανώμαλος».

«Να έχεις ένα στόχο για όλη σου τη ζωή, ένα στόχο για ένα μέρος της ζωής σου και ένα στόχο για κάθε χρόνο. Ένα στόχο για κάθε μήνα, ένα στόχο για κάθε εβδομάδα, ένα στόχο για κάθε μέρα, ένα στόχο για κάθε ώρα και κάθε λεπτό. Και να θυσιάζεις το μικρότερο στόχο για το μεγαλύτερο».

«Ένας από τους πιο κοινούς πειρασμούς ο οποίος όμως οδηγεί στις μεγάλες συμφορές είναι ο πειρασμός των λέξεων: ‘Όλοι έτσι κάνουν’».

 

 

 

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ