Εφτά γενιές γυναικών [μοναδική αναπαραγωγή εικόνων]

Article featured image
Article featured image

Από μικρή είχα ένα στενό δέσιμο με τις πραγματικά παλιές φωτογραφίες των γυναικών της οικογενείας μου.

 

Προσπαθώ να φανταστώ πώς θα ήταν να ζεις την εποχή που ζούσαν, πώς θα ήταν να φοράς καθημερινά αυτά τα υπερβολικά άβολα ρούχα, να φτιάχνεις τα μαλλιά σου τόσο τέλεια, με τόσο απλά υλικά και τόσο γρήγορα.

Αυτό που κυρίως σκέφτομαι ακόμα είναι πώς μπορούσα να ποζάρουν τόσο αυθόρμητα, σαν μοντέλα, με σοβαρότητα και ακριβώς όπως πρέπει. Όπως και να “χει, όλα αυτά είναι αυθεντικά, ωραιοποιημένα και τέλεια γιατί είμαστε στο 2015 και αυτά είναι στο 1800 και στο 1900.

Η φωτογράφος  Christine McConnell όχι απλά φαντάστηκε πώς θα ήταν οι πρόγονοί της αλλά μεταμορφώθηκε σε εκείνους.

Στην φωτογραφική της σειρά «Εφτά γενιές Αμερικανών γυναικών» αναπαρήγαγε πορτρέτα γυναικών με τις οποίες έχει συγγένεια εξ αίματος μέχρι και 200 χρόνια πριν. Τόσο. Καταπληκτικό.

Η ίδια είπε : «Από όσο θυμάμαι, πάντα υπήρχε κρεμασμένη στο κλιμακοστάσιο αυτή η φωτογραφία της μαμάς μου σε ένα κόκκινο φόρεμα. Πάντα μας έλεγαν ότι μοιάζουμε. Όταν έγινα 32, η μαμά μου μου έδωσε εκείνο το κόκκινο φόρεμα που φορούσε στην φωτογραφία στην οποία και η ίδια ήταν 32.  Τότε σκέφτηκα πως αν αναπαρήγαγα την ίδια εικόνα ίσως έβρισκα περισσότερες ομοιότητές μας. Όταν ολοκλήρωσα την ιδέα μου, έπαθα σοκ από το αποτέλεσμα και αυτό με έκανα να ανατρέξω και άλλες δεκαετίες πίσω και να αναπαράγω και άλλες εικόνες συγγενών μου».

 

christine-mcconnell-seven-generations-designboom01 christine-mcconnell-seven-generations-designboom02 christine-mcconnell-seven-generations-designboom03

christine-mcconnell-seven-generations-designboom04-500x375c


[πηγη]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ