Στα χέρια του ISIS οι δύο Ιταλίδες ακτιβίστριες;

Στα χέρια τζιχαντιστών εμφανίζονται να έχουν πέσει, όπως φαίνεται σε βίντεο που αναρτήθηκε την Πρωτοχρονιά στο Youtube, δύο νεαρές Ιταλίδες.Όπως αναφέρουν οι ίδιες ονομάζονται Βανέσα Μαρτσούλο και Γκρέτα Ραμέλι και είναι εργαζόμενες στην ανθρωπιστική οργάνωση «Horryat» ενώ απήχθησαν στη Συρία τον Αύγουστο.

Το βίντεο πάντως δεν φέρει το λογότυπο του Ισλαμικού Κράτους και δεν αναφέρεται σε ιστοσελίδες που είναι χρήστης.

Μία από τις γυναίκες κρατάει ένα χαρτί που εμφανίζει την ημερομηνία 17 Δεκεμβρίου 2014 και λέει: «Εκλιπαρούμε την κυβέρνησή μας και τους στρατιωτικούς της να μας επιστρέψουν στα σπίτια μας πριν από τα Χριστούγεννα». 

Και οι δύο αναφέρουν πως βρίσκονται «σε μεγάλο κίνδυνο και μπορεί να σκοτωθούμε. Η κυβέρνηση και ο στρατός μας είναι υπεύθυνοι για τις ζωές μας». 

Το βίντεο φέρει τον τίτλο: «Το Μέτωπο Αλ-Νόσρα κρατάει ομήρους δύο Ιταλίδες εξαιτίας της συμμετοχής της κυβέρνησής τους στη συμμαχία κατά του Ισλαμικού Κράτους».

Ωστόσο, ιστοσελίδες και λογαριασμοί στο Twitter που χρησιμοποιεί η ένοπλη οργάνωση, δεν κάνουν αναφορά στο βίντεο , το οποίο μάλιστα δεν φέρει λογότυπό της.

Εκπρόσωπος του ιταλικού υπουργείου Εξωτερικών αρνήθηκε να σχολιάσει το βίντεο.

Πάντως, τον περασμένο Αύγουστο, το υπουργείο είχε ανακοινώσει ότι δύο Ιταλίδες εργαζόμενες σε ανθρωπιστική οργάνωση είχαν απαχθεί στη Συρία χωρίς να δώσει τα ονόματά τους στη δημοσιότητα.


Σχετικα

Η συγκινητική γιαγιά στο μπαλκόνι

Εργαστήρι σπέρματος ταύρων πήρε φωτιά και η πόλη «ντύθηκε» στα λευκά

Το Σάββατο (21/9) κάτι πολύ ενδιαφέρον θα γίνει στο The Mall of Cyprus

«Πνάσε. Ούλλα εννά παν καλά»

5 εικόνες από τους κυπριακούς δρόμους που θα ζήλευε ακόμα και ο τύπος με τη φόρμουλα

Ρώσοι ιερείς πετούσαν αγίασμα από αεροπλάνο για να σώσουν τον κόσμο από εθισμούς και περιστασιακό σεξ