Ο πληθυσμός της γης σε ένα χάρτη

Με στοιχεία από το Wikipedia ο χρήστης TeaDranks του Reddit δημιούργησε ένα χάρτη με το πληθυσμό των κατοίκων της γης.

Αυτή τη στιγμή η πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου βρίσκεται στην Ασία και είναι η Κίνα που μετρά 1,367 δισεκατομμύρια κατοίκους και έπεται η Ινδία στην οποία ζουν 1,265 δισεκατομμύρια κάτοικοι.

Στην Ευρώπη πολυπληθέστερη χώρα είναι η Γερμανία με 80,7 εκατομμύρια κατοίκους ενώ στη δεύτερη θέση είναι η Γαλλία με 66,1 εκατομμύρια, στην τρίτη η Μεγάλη Βρετανία με 64,1 εκατομμύρια ενώ τέταρτη είναι η Ιταλία με 60,1 εκατομμύρια.

Στην Αφρική προηγείται η Νιγηρία με 183,5 εκατομμύρια κατοίκους ενώ δεύτερη είναι η Αιθιοπία με 90 εκατομμύρια κατοίκους. Στην τρίτη θέση βρίσκουμε την Αίγυπτο με 87,8 εκατομμύρια κατοίκους.

Στην Αμερικανική Ήπειρο η πολυπληθέστερη Χώρα είναι οι ΗΠΑ με 320,1 εκατομμύρια κατοίκους και δεύτερη η Βραζιλία με 203,7 εκατομμύρια κατοίκους.

Η Ελλάδα τέλος έχει 11 εκατομμύρια κατοίκους.

map

Ο παγκόσμιος πληθυσμός κατά ήπειρο

Στην Ασία κατοικεί πάνω από το 60% του παγκόσμιου πληθυσμού, πάνω από 4 δισεκατομμύρια άνθρωποι. Η Κίνα και η Ινδία μαζί έχουν περίπου το 37% του παγκόσμιου πληθυσμού. Η Αφρική ακολουθεί με 1 δισεκατομμύριο, το 15% του παγκόσμιου πληθυσμού.

Τα 733 εκατομμύρια άνθρωποι της Ευρώπης αντιπροσωπεύουν μόλις το 11% του παγκόσμιου πληθυσμού. Η Κεντρική και Νότια Αμερική με την Καραϊβική φιλοξενούν 589 εκατομμύρια (9%), η Βόρεια Αμερική 352 εκατομμύρια (5%) και η Ωκεανία 35 εκατομμύρια.

Δείτε το χάρτη σε υψηλή ανάλυση.


[πηγη]

Σχετικα

«Πάρε το ποδήλατο» μας παροτρύνει ο Δήμαρχος Λεμεσού με μία άκρως παραστατική φωτογραφία

Ο Sin Boy είναι πρώτος στα (κυπριακά) trend του Pornhub

Αν είσαι νέος και χωρίς πολλά λεφτά, αυτές είναι οι πόλεις που πρέπει να μετακομίσεις

«Win - Win Situation» στην αυλή του Πολιτιστικού

Το μπέρδεμα που δημιούργησε η ανακοίνωση για το «Σχέσιο Εγκατάστασης Νεαρών Ζευγαριών στα Κατεχόμενα»

Πότε αναμένεται το πόρισμα για τις παραλείψεις στην υπόθεση Μεταξά