Πούλησε το παιδί της για 6.000 ευρώ

Κινέζα ήρθε αντιμέτωπη με την κατηγορία πώλησης του ίδιου της του παιδιού, έναντι 6000 ευρώ, ενώ την καταγγελία έκανε η πεθερά της.

 


Σύμφωνα με τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης, μία Κινέζα σε συνεργασία με τον μαιευτήρα της, κατηγορείται ότι πούλησε το παιδί της έναντι 6000 ευρώ, ενώ την προσοχή των αστυνομικών Αρχών της επαρχίας Χενάν (Νέα Κίνα), επέστησε η πεθερά της, καθώς είχε υποψίες ότι το νεογέννητο αγοράκι πουλήθηκε.

Η συλληφθείσα, το μόνο στοιχείο της οποίας δόθηκε στη δημοσιότητα είναι το επώνυμό της, Χουάνγκ, είχε πει στους οικείους της ότι το βρέφος απεβίωσε λίγο μετά την γέννησή του.

Η ύποπτη, ήδη μητέρα ενός αγοριού από προηγούμενο γάμο της, «καβγάδιζε» συχνά με τον νέο σύζυγό της. «Φοβόταν ότι η έλευση του νέου μωρού θα επηρέαζε το πρώτο της παιδί» αρνητικά, διευκρίνισε το Xinhua.

Ένα ζευγάρι δέχθηκε να πληρώσει 42.000 γιούαν (περίπου 6.000 ευρώ) για να αγοράσει το μωρό, τα 7.000 εκ των οποίων δόθηκαν στον μαιευτήρα που είχε αναλάβει να βρει τους αγοραστές, πρόσθεσε το πρακτορείο.

Άλλα κινεζικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν επίσης ότι η γυναίκα αντιμετωπίζει δίωξη για εμπορία ανθρώπων, όπως και ο γιατρός.

Οι κινεζικές Aρχές πασχίζουν τα τελευταία χρόνια να καταστείλουν την ιδιαίτερα προσοδοφόρα αγορά νεογέννητων, η οποία τροφοδοτείται ιδίως από την παραδοσιακή προτίμηση των Κινέζων στα αγόρια και τη λεγόμενη πολιτική «του ενός παιδιού», η οποία συνεχίζει να περιορίζει δραστικά τον αριθμό των παιδιών ανά ζευγάρι, παρά τη χαλάρωσή της τα τελευταία χρόνια.

Η κινεζική Αστυνομία, νωρίτερα αυτόν τον μήνα, εξάρθρωσε ένα δίκτυο εμπορίας βρεφών και 37 παιδιά σώθηκαν σε μια ευρεία επιχείρηση στο ανατολικό τμήμα της χώρας. Πάνω από 100 πρόσωπα συνελήφθησαν.


[πηγη]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ