Ξεκίνησαν το έργο της Πλατείας Ελευθερίας

Ο Εργολάβος Lois Builders Ltd του έργου της Πλατείας Ελευθερίας και του Περιβάλλοντα Χώρου εγκαταστάθηκε στο εργοτάξιο από τις 14 Ιανουαρίου και έχει ξεκινήσει την κινητοποίηση του εργοταξίου εκτελώντας ως πρώτη φάση τοπογραφικές εργασίες.


Article featured image
Article featured image

Ο Δήμος Λευκωσίας, έθεσε ως στόχο την υπεύθυνη και με διαφάνεια διαχείριση του δημόσιου χρήματος καθώς επίσης και του ίδιου του έργου.

Σύμφωνα με τον Δήμο Λευκωσίας, το έργο ελέγχεται σε όλα τα στάδια από την Γενικό Λογιστή και τον Γενικό Ελεγκτή του Κράτους και οι αποφάσεις παίρνονται σε συνεννόηση με την Κυβέρνηση (η οποία συνεισφέρει στην κατασκευή του έργου) αλλά και με την ΕΕ που χρηματοδοτεί το έργο κατά 85%.

Πρόκειται για ένα έργο περίπλοκο, όπως δήλωσε ο Δήμος, που απαιτεί μεγάλη ακρίβεια στην τελειότητα κατασκευής και εμπεριέχει πολλά ιδιαίτερα καλλιτεχνικά στοιχεία. Όλα αυτά χρειάστηκε χρόνος να κοστολογηθούν ρεαλιστικά και ορθά. Η επαναπροκήρυξη του έργου διασφάλισε ότι αυτή η κοστολόγηση είναι προϊόν ελεύθερου ανταγωνισμού.

Προτεραιότητα και στόχος του Δήμου είναι η υλοποίηση του έργου εντός των χρονοδιαγραμμάτων που προβλέπει η συμφωνία χρηματοδότησής του.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ