Ένοπλος εισέβαλε σε στούντιο τηλεόρασης

Με την απαίτηση να βγει στον αέρα, εισέβαλε το βράδυ της Πέμπτης στο στούντιο των βραδινών ειδήσεων της δημόσιας ολλανδικής τηλεόρασης NOS, ένας ένοπλος άντρας.


Article featured image
Article featured image

Σύμφωνα με τις εικόνες που έδωσε στη δημοσιότητα το κανάλι, ο ένοπλος άντρας συνελήφθη πολύ γρήγορα από την αστυνομία.

Ό άγνωστος άντρας, φορούσε μαύρο κοστούμι, λευκό πουκάμισο και σκούρα γραβάτα κρατώντας στο χέρι του πιστόλι με σιγαστήρα.

Ένας δημοσιογράφος του ραδιοφώνου της NOS είπε ότι στο επεισόδιο αυτό δεν τραυματίστηκε κανείς, αλλά η τηλεόραση σταμάτησε να μεταδίδει πρόγραμμα επειδή το στούντιο εκκενώθηκε. Σύμφωνα με τον Ρομπ Ούντκερκ, ο ένοπλος μπήκε στο κτίριο γύρω στις 20:00, τοπική ώρα και συνελήφθη δέκα λεπτά αργότερα από τέσσερις αστυνομικούς.

Μια εκπρόσωπος της αστυνομίας επιβεβαίωσε το γεγονός, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις για την υπόθεση.

Την ώρα του συμβάντος ο τηλεοπτικός σταθμός πρόβαλε ένα μήνυμα που ανέφερε: «Λόγω των συνθηκών δεν είναι δυνατή η εκπομπή προγράμματος αυτή τη στιγμή».

Σε ένα βίντεο διάρκειας 5 λεπτών που ανάρτησε στον ιστότοπό της η NOS διακρίνεται ο δράστης ο οποίος κρατά όμηρο, υπό την απειλή του όπλου, έναν εργαζόμενο ο οποίος δεν φαίνεται στην οθόνη και μιλά μαζί του επί περίπου 4 λεπτά. Μόνο η αρχή της ομηρείας προβλήθηκε από το κανάλι.

Μιλώντας ήρεμα ο ένοπλος ζήτησε να μιλήσει στον αέρα: «Τα πράγματα που θα ειπωθούν έχουν παγκόσμια σημασία», είπε και πρόσθεσε «Μας προσέλαβαν οι μυστικές υπηρεσίες και ακούσαμε πράγματα που τώρα θα τα αποκαλύψουμε».

Όταν οι τέσσερις αστυνομικοί μπήκαν στο στούντιο με προτεταμένα τα όπλα τους, ο δράστης έριξε αμέσως το δικό του κάτω και σήκωσε ψηλά τα χέρια.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ