Μέτρα προστασίας των θαλασσινών σπηλιών Αγ. Νάπας

Το Δημαρχείο Αγίας Νάπας, αποφάσισε να λάβει μέτρα με στόχο την προστασία των θαλασσινών σπηλιών, αφού τα τελευταία χρόνια παρουσιάζουν σοβαρά προβλήματα.


Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου «άμεσης προστασίας, χρήζει κυρίως η σπηλιά που βρίσκεται στη νοτιοανατολική πλευρά των θαλασσινών σπηλιών, η οποία παρουσιάζει  και το σοβαρότερο πρόβλημα γι’ αυτό θεωρήθηκε αναγκαίο η λήψη μέτρων. Πρώτο μέτρο είναι η μετακίνηση και αλλαγή θέσης της ροής των ομβρίων υδάτων της περιοχής έτσι ώστε να διοχετεύονται στη θάλασσα από βορειότερο σημείο και να προστατεύεται με αυτόν τον τρόπο από τις διαβρώσεις η στέγη της θαλάσσιας σπηλιάς».

Δεύτερον μέτρο που αποφασίστηκε είναι «η συγκόλληση και γέμισμα με ειδικό μείγμα των ρωγμών που υπάρχουν στο πάνω και κάτω μέρος της οροφής,  στις πλευρές που κρατούν τη στέγη και στα εσωτερικά τοιχώματα της σπηλιάς».

Ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας Γιάννης Καρούσος «ευχαρίστησε τους εμπλεκόμενους φορείς για το ενδιαφέρον που επέδειξαν καθώς και για τη λήψη άμεσων μέτρων  διάσωσης των θαλασσινών σπηλιών, οι οποίες αποτελούν ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά γνωρίσματα της περιοχής και ανήκουν στον εθνικό πλούτο της Κύπρου».

 


Σχετικα

Από σήμερα, λέμε… Καλό Μεσημεράκι

Στις 27 Σεπτεμβρίου όλοι έξω από το Ανώτατο Δικαστήριο στη Λευκωσία

Κυκλοφορεί ψήφισμα για τερματισμό ανέγερσης αίθουσας δεξιώσεων δίπλα στη Μονή Αρχαγγέλου

Ο Μάρκος διέσωσε έναν σκύλο στη Λεμεσό, μέσα από λάκκο βάθους 8 μέτρων

Έργα του ζωγράφου Θεόφιλου εκτίθενται στο Άρσος

Μια ανάρτηση στο διαδίκτυο προκάλεσε αναστάτωση και ερωτηματικά