Απειλές για πόλεμο από τον Κιμ Γιονγκ Ουν

Νέες πολεμικές απειλές εξαπέλυσε ενάντια στις ΗΠΑ ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν.  


Αντιδρώντας σε δήλωση του Μπαράκ Ομπάμα, προειδοποίησε ότι η Πιονγκγιάνγκ δεν θα μείνει με τα χέρια σταυρωμένα απέναντι στα «λυσσασμένα σκυλιά» και απείλησε ακόμη και με πυρηνικό πόλεμο.

Η δήλωση που φαίνεται αν εκνεύρισε τον Κιμ Γιονγκ Ουν ήταν η αναφορά του Αμερικανού προέδρου περί της πιθανής κατάρρευσης του καθεστώτος του σύμφωνα με το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο KCNA. Οι απειλές διατυπώθηκαν κατά τη διάρκεια μιας ναυτικής και αεροπορικής άσκησης, σημείωσε το πρακτορείο χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει την ακριβή ημερομηνία.

«Δήλωσε επισήμως ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μείνουμε με τα χέρια σταυρωμένα απέναντι στα λυσσασμένα σκυλιά που γαβγίζουν ανοιχτά ότι θα οδηγήσουν (το καθεστώς) σε κατάρρευση, εισάγοντας "αλλαγές" στο σοσιαλιστικό σύστημα, το οποίο ο λαός μας θεωρεί πιο ακριβό και από την ίδια του τη ζωή», ανέφερε ακόμη το πρακτορείο.

Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης πρόσθεσε ότι η χώρα του είναι έτοιμη «για κάθε πόλεμο, έναν πόλεμο με συμβατικές δυνάμεις ή έναν πυρηνικό πόλεμο».

Στις 22 Ιανουαρίου, σε μια συνέντευξή του ο Αμερικανός πρόεδρος είχε αναφερθεί στην πιθανότητα κατάρρευσης του καθεστώτος της Πιονγκγιάνγκ. Η Βόρεια Κορέα είναι «η πιο απομονωμένη χώρα του κόσμου, στην οποία έχουν επιβληθεί οι περισσότερες κυρώσεις, αλλά τελικά το Ίντερνετ θα διεισδύσει στη χώρα αυτή και θα δούμε αυτού του είδους το καθεστώς να καταρρέει», είπε ο Μπαράκ Ομπάμα.


[πηγη]

Σχετικα

Ξόδεψε 30.000 λίρες στα δικαστήρια, για να γλυτώσει πρόστιμο αξίας 100 λιρών

Καθηγήτρια απολύθηκε λόγω ενός αμφιλεγόμενου νόμου

6 φορές που ο Πρίγκιπας Harry, δεν ήταν και τόσο πρίγκιπας

Το νέο trend του χειμώνα είναι ό,τι πιο άσχημο έχουμε δει τελευταία

Σε άλλα νέα το Υπ. Οικονομικών ψάχνει να αγοράσει κτίρια για να στεγάσει άλλα υπουργεία και υπηρεσίες

Στην Αμερική, πριν μερικές ημέρες, γεννήθηκε ένα «ιστορικό» μωρό