Αλέξης καλεί Αντώνη [σε ντιμπέιτ]

Article featured image
Article featured image

Πρόσκληση σε τηλεοπτική αναμέτρηση απευθύνει στον Αντώνη Σαμαρά ο Αλέξης Τσίπρας καλώντας τον να ανταποκριθεί «σε έναν καθαρό και ανοιχτό δημόσιο τηλεοπτικό διάλογο. Σε εθνική εμβέλεια, μπροστά στον υπέρτατο κριτή μας: τον ελληνικό λαό».

 

«Αυτό περιμένουν οι πολίτες, προκειμένου να απαντηθούν τα ερωτήματα και οι αγωνίες τους για το μέλλον. Αυτό αρμόζει στη δημοκρατία μας.  Και είναι χρέος όλων μας να ανταποκριθούμε» τονίζει σε δήλωσή του ο Αλέξης Τσίρπας.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει οι εκλογές της 25ης του Γενάρη είναι ίσως οι κρισιμότερες στη σύγχρονη ιστορία του τόπου, καθώς όπως τονίζει «ο ελληνικός λαός, μετά από 4 χρόνια ατέρμονων θυσιών, έχει να επιλέξει ανάμεσα σε δυο εκ διαμέτρου αντίθετες στρατηγικές για την επόμενη μέρα».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε δήλωσή του κάνει λόγο για επιχειρήματα και δεσμεύσεις που θα τεθούν «καθαρά, ανοιχτά, στο φως και όχι στο σκοτάδι».

Απευθυνόμενος προσωπικά στον κ. Σαμαρά ζητεί «ό,τι κι αν μας χωρίζει, έχουμε υποχρέωση απέναντι στην ιστορία, απέναντι στη δημοκρατία να προσέλθουμε με ανοιχτά χαρτιά και με επιχειρήματα απέναντι στον ελληνικό λαό. Σε έναν δημόσιο διάλογο ανοιχτό, ειλικρινή. Αντίστοιχο τόσο του δημοκρατικού ήθους, όσο και της κρίσιμης κατάστασης στην οποία βρίσκεται η χώρα. Και ας αφήσουμε τον ελληνικό λαό να κρίνει ψέματα και αλήθειες. Να κρίνει το σωστότερο, το ωφελιμότερο για το μέλλον της πατρίδας».


[πηγή]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ