Ο Mark Zuckerberg τοποθετείται για το μακελειό [και μιλά για τον εξτρεμισμό]

Πριν από μερικά χρόνια, ένας Πακιστανός εξτρεμιστής αγωνίστηκε να με καταδικάσει σε θάνατο επειδή το Facebook αρνήθηκε να απαγορεύσει προσβλητικό περιεχόμενο για τον Μωάμεθ.

Εμείς τότε υποστηρίξαμε σθεναρά αυτό το δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου γιατί, οι διαφορετικές φωνές -έστω κι αν κάποτε είναι επιθετικές- μπορούν να καταστίσουν τον κόσμο ένα καλύτερο και πιο ενδιαφέρον μέρος.

Το Facebook είναι ένα μέρος όπου άνθρωποι από όλο τον κόσμο μπορούν να μοιραστούν απόψεις και ιδέες. Ακολουθούμε τους νόμους σε κάθε χώρα, αλλά ποτέ δεν αφήσαμε μια χώρα ή ομάδα ανθρώπων να υπαγορεύουν στους υπόλοιπους τι μπορούν να μοιραστούν με τον κόσμο.

Ωστόσο, μετά την επίθεση στο Παρίσι και με βάση τη δική μου εμπειρία με τον εξτρεμισμό, είμαι έντονα προβληματισμένος και πιστεύω πως υπάρχει κάτι που όλοι πρέπει να απορρίψουμε: μια ομάδα εξτρεμιστών που προσπαθούν να φιμώσουν τις φωνές και απόψεις από όλους τους άλλους σε όλο τον κόσμο.

Δεν θα επιτρέψω αυτό να συμβεί στο Facebook. Δεσμεύομαι να δημιουργήσω μια υπηρεσία έτσι ώστε να μπορείτε να μιλήσετε ελεύθερα χωρίς το φόβο της βίας.

Οι σκέψεις μου είναι με τα θύματα, τις οικογένειές τους, το λαό της Γαλλίας και με τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι επιλέγουν να μοιραστούν τις απόψεις και τις ιδέες τους, ακόμη κι αν αυτό χρειάζεται θάρρος για να γίνει. # JeSuisCharlie

 

 
Σχετικα

Η συγκινητική γιαγιά στο μπαλκόνι

Εργαστήρι σπέρματος ταύρων πήρε φωτιά και η πόλη «ντύθηκε» στα λευκά

Το Σάββατο (21/9) κάτι πολύ ενδιαφέρον θα γίνει στο The Mall of Cyprus

«Πνάσε. Ούλλα εννά παν καλά»

5 εικόνες από τους κυπριακούς δρόμους που θα ζήλευε ακόμα και ο τύπος με τη φόρμουλα

Ρώσοι ιερείς πετούσαν αγίασμα από αεροπλάνο για να σώσουν τον κόσμο από εθισμούς και περιστασιακό σεξ