Τον λίντσαραν μέχρι θανάτου επειδή έφαγε βοδινό

Ινδουιστές λίντσαραν μέχρι θανάτου 50χρονο μουσουλμάνο στην Ινδία επειδή έφαγε βοδινό και μάλιστα μοσχαράκι.

 


Article featured image
Article featured image

Ένας 50χρονος μουσουλμάνος λιντσαρίστηκε μέχρι θανάτου από εξαγριωμένους κατοίκους ενός χωριού της Ινδίας μετά τις φήμες που κυκλοφόρησαν ότι έφαγε μοσχαρίσιο κρέας. Η κατανάλωση βοδινού απαγορεύεται για τους ινδουιστές. Η αστυνομία προχώρησε σε έξι συλλήψεις και ανέπτυξε επιπλέον δυνάμεις προς αποφυγή νέων ταραχών.

Ο Μοχάμαντ Άχλακ σύρθηκε έξω από το σπίτι του, στο χωριό Ντάντρι, σε απόσταση περίπου 40 χιλιομέτρων από το Νέο Δελχί, και δέχθηκε επίθεση από ένα πλήθος περίπου 100 ανθρώπων τη Δευτέρα το βράδυ. «Η αστυνομία κατάφερε να τον αποσπάσει από το πλήθος για να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο, αλλά τελικά δεν μπόρεσε να σωθεί», δήλωσε αστυνομικός.

Ο γιος του Άχλακ, ο οποίος είναι 22 ετών, τραυματίστηκε σοβαρά από την επίθεση αυτή και νοσηλεύεται στην εντατική. Η φήμη ότι η οικογένεια του θύματος έφαγε μοσχαρίσιο κρέας κυκλοφόρησε μετά την εξαφάνιση ενός μοσχαριού στο χωριό.

Στην εφημερίδα The Indian Express, η κόρη του θύματος Σατζίντα, εξήγησε ότι η οικογένεια είχε στο ψυγείο της αρνί κι όχι μοσχαρίσιο κρέας. «Μας κατηγόρησαν ότι είχαμε βοδινό κρέας, έσπασαν τις πόρτες του σπιτιού μας και άρχισαν να χτυπούν τον πατέρα μου και τον αδελφό μου. Τον πατέρα μου τον έσυραν έξω από το σπίτι και τον χτυπούσαν με κεραμίδια», διηγήθηκε.

Στα περισσότερα κρατίδια της Ινδίας απαγορεύεται η θανάτωση αγελάδας, η οποία θεωρείται ιερό ζώο από τους ινδουιστές που αποτελούν την πλειοψηφία των κατοίκων της χώρας. Στην Ινδία ζουν επίσης σημαντικές μειονότητες μουσουλμάνων (13%), καθολικών και βουδιστών.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ