Σκύλοι για τους χούλιγκαν;

O Υπουργός Δικαιοσύνης εμπνεύστηκε από τους Εγγλέζους και σκέφτεται να φέρει σκύλους στα γήπεδα για τους χούλιγκαν.

 


Article featured image
Article featured image

Τη χρησιμοποίηση σκύλων για αντιμετώπιση περιστατικών βίας στα γήπεδα μελετά η Αστυνομία σύμφωνα με τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνά Νικολάου.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Υπουργός, έχουν ήδη δοθεί οδηγίες για ετοιμασία σχετικής μελέτης με βάση τα αποτελέσματα της οποίας θα εξεταστεί το ενδεχόμενο εφοδιασμού της Αστυνομίας με αριθμό σκύλων, οι οποίοι θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα, ειδικότερα στις περιπτώσεις όπου χούλιγκαν επιτίθενται μαζικά κατά της Αστυνομίας.

Σε δηλώσεις του σήμερα στο περιθώριο της εκδήλωσης «Μέρα της Αστυνομίας», που πραγματοποιήθηκε στα γήπεδα απέναντι από το Αρχηγείο Αστυνομίας, ο Ιωνάς Νικολάου εξήγησε ότι πριν από μερικές μέρες παρακολούθησε μια άσκηση της Αστυνομίας των Βρετανικών Βάσεων όπου αξιοποιήθηκαν σκύλοι για την αντιμετώπιση περιστατικών βίας στα γήπεδα, εντός και εκτός αθλητικών χώρων.



Εξήγησε ότι επειδή αυτά τα περιστατικά ταλανίζουν συχνά πυκνά και τα δικά μας γήπεδα, η Αστυνομία μελετά τη δυνατότητα αξιοποίησης των σκύλων για αντιμετώπιση της βίας στους αθλητικούς χώρους.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι απ` ό,τι φαίνεται η χρήση σκύλων αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο, το οποίο χρησιμοποιείται και σε άλλες χώρες.



Όπως εξήγησε, οι σκύλοι θα λειτουργούν ως προμετωπίδα των μονάδων ασφαλείας και ουσιαστικά θα ενεργούν κατά τέτοιο τρόπο που να αποκρούουν και να αποτρέπουν την οποιαδήποτε μορφή άσκησης βίας από χούλιγκαν.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ