Το Παγκόσμιο Συνέδριο Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής [για πρώτη φορά στην Κύπρο]

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία για πρώτη φορά στην Κύπρο το Παγκόσμιο Συνέδριο Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής.

 


Article featured image
Article featured image

Το συνέδριο διεξάγει στους Χαρουπόμυλους Λανίτη στην περιοχή του Μεσαιωνικού Κάστρου στο κέντρο της Λεμεσού, η οποία έχει μετατραπεί σε πόλο έλξης επιστημόνων από όλο τον κόσμο.

Διακεκριμένοι επιστήμονες παγκοσμίου φήμης  όπως o Ντάνιελ Λάσκιν,  ο Τζατίν Σσιαχ, ο Γιόχαν Ρέηνεκε, o Έντουαρτ Έλλις,  ο Μπράνκο Βόγιοβιτς, Ο ‘Ατι Ράχμιελ, o Μόρις Μόμμαρτς, o Αλμπίνο Τριάκα ο Χρήστος Μάρτης, o Νικόλας Ζάμπογλου και άλλοι, συμμετείχαν σε αυτή τη διοργάνωση μιλώντας για τις πολύτιμες εμπειρίες τους και μοιράζοντας τις γνώσεις τους σε γιατρούς από 49 διαφορετικές χώρες που λαμβάνουν μέρος σε αυτό το μεγάλο ιατρικό γεγονός, που η χώρα μας έχει την τιμή να φιλοξενεί.

Τη διοργάνωση του Συνεδρίου ανέλαβε η «Κυπριακή Εταιρεία Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής» (Κ.Ε.Σ.Γ.). Η ανάληψη της Προεδρίας του παγκόσμιου  αυτού Συνεδρίου έγινε τον Μάρτιο του 2013 στο Bad Hofgastein της Αυστρίας όπου μετά από ψηφοφορία η επιτροπή της Διεθνούς Ακαδημίας της Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής, ICMFS (International College for MaxilloFacial Surgery) (www.icmfs.com) που ιδρύθηκε το 1970 επέλεξε την Στοματογναθοπροσωποχειρουργό Δρ Ζωή Νικολάου για πρόεδρο του 29ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής και την Κύπρο ως χώρα διεξαγωγής του.

Στόχος του συνεδρίου είναι να δημιουργήσει ένα χώρο συνάντησης  Γναθοπροσωπικών Χειρουργών, ερευνητών, επιστημόνων, ακαδημαϊκών και επαγγελματιών σε συναφείς τομείς από όλο τον κόσμο, σε μια προσπάθεια να διευκολύνει την επιστημονική κοινότητα να μοιραστεί τις εμπειρίες όλων των εμπλεκομένων καθώς  και να παρέχει μάθηση και συζήτηση αναφορικά με τα τελευταία επιστημονικά επιτεύγματα στον εξειδικευμένο αυτό κλάδο. Ο απώτερος σκοπός του συνεδρίου δεν είναι άλλος από τη βελτίωση φροντίδας των ασθενών και η επίτευξη καλύτερης ποιότητα ζωής.

Στο Παγκόσμιο αυτό γεγονός συμμετέχουν Γναθοπροσωποχειρουργοί, Πλαστικοί χειρουργοί, ωτορινολαρυγγολόγοι, οφθαλμίατροι, Ογκολόγοι, χειρουργοί στόματος, οδοντίατροι, και ορθοδοντικοί  τόσο από την Κύπρο όσο και από το εξωτερικό.

Το επιστημονικό πρόγραμμα του συνεδρίου μοριοδοτείται με 27 μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης από τον Παγκύπριο Οδοντιατρικό Σύλλογο καθώς επίσης και από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο  Πιστοποίησης Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης, (EACCME) αλλά και από τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Νοσηλευτών και μαιών (ΠΑΣΥΝΜ) με 10.25 Διεθνείς μονάδες Συνεχούς Νοσηλευτικής και μαιευτικής εκπαίδευσης.  

Η Γναθοπροσωπική Χειρουργική περιλαμβάνει την πρόληψη, διάγνωση και τη χειρουργική ή άλλη σχετική θεραπεία νόσων και ατελειών που εμφανίζονται στην περιοχή του στόματος, των γνάθων και του προσώπου καθώς και τυχόν επεκτάσεις τους στην κεφαλή και στον τράχηλο. Ειδικότερα περιλαμβάνει την Οδοντοφατνιακή Χειρουργική, τα Γναθοπροσωπικά Τραύματα την Ορθογναθική Χειρουργική και την Ογκολογία κεφαλής, τραχήλου.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ