Αυτοκτόνησε ή ... δολοφονήθηκε ο Κέρτ Κομπέιν;

To ενδεχόμενο η αυτοκτονία του Κέρτ Κομπέιν να μην ήταν αυτοκτονία αλλά δολοφονία εξετάζει νέο ντοκιμαντέρ που δημοσιεύθηκε πρόσφατα.

 


Article featured image
Article featured image

Ο σαγηνευτικός τραγουδιστής των Nirvana υπήρξε επίγειος Θεός για δεκάδες χιλιάδες νέους στα τέλη της δεκαετίας του 1980 μέχρι και το 1994. Ο πρόωρος θάνατός του σκόρπισε θλίψη σε εκατομμύρια θαυμαστές του. Ακόμη και είκοσι και πλέον χρόνια μετά τον θάνατό του, ο Κερτ Κομπέιν εξακολουθεί να απασχολεί τα ΜΜΕ.

Αυτήν τη φορά σχετικά με το ενδεχόμενο η αυτοκτονία του, τελικά να μην ήταν αυτοκτονία, αλλά ...δολοφονία.

H Mail Online έχει δημοσιεύσει αποκλειστικά το ντοκιμαντέρ «Soaked In Bleach» του Μπέντζαμιν Στάτλερ, το οποίο βασίζεται στον πρώην αρχηγό της αστυνομίας του Σιάτλ Νορμ Στάμπερ. Ο τελευταίος ήταν επικεφαλής του αστυνομικού τμήματος του Σιάτλ από το 1994 έως το 2000 και υποστηρίζει ότι η έρευνα για το θάνατο του Κομπέιν πρέπει να ανοίξει ξανά.

Το νέο ντοκιμαντέρ, παρουσιάζει την εκδοχή του Τομ Γκράντ, ενός ιδιωτικού ερευνητή ο οποίος είχε προσληφθεί από τη σύζυγο του Κομπέιν, Κόρτνεϊ Λαβ, προκειμένου να βρει τον μουσικό, λίγο πριν εντοπιστεί νεκρός.

Η ιατροδικαστής Χάιντι Χάραλσον, παρουσίασε τα ευρήματα της από μια λεπτομερή ματιά στο σημείωμα αυτοκτονίας που η Κόρτνεϊ είχε κρατήσει σε θυρίδα ασφαλείας μετά τον θάνατο του συζύγου της.

Η Χάιντι εξηγεί ότι η έρευνα ανακάλυψε ένα φύλλο «πρακτικής γραφής», το οποίο βρέθηκε στην τσάντα της Κόρτνεϊ το οποίο περιείχε διάφορα γράμματα της αλφαβήτου συγκρίνοντάς τα με το σημείωμα αυτοκτονίας.

Το «φύλλο πρακτικής» περιέχει συνδυασμούς γραμμάτων τα οποία βρίσκονται στο κάτω μέρος του σημειώματος αυτοκτονίας.

«Είναι πιθανόν κάποιος να έχει μιμηθεί πράγματι τη γραφή του, ειδικά σε αυτές τις τελευταίες γραμμές», υποστηρίζει.

Ο ιδιωτικός ντετέκτιβ Τομ Γκράντ έχει υποστηρίξει ότι το σημείωμα ανακοινώνει ότι ο Κομπέιν εγκαταλείπει τη σύζυγό του και αποσύρεται από τη μουσική, αλλά δεν αποχαιρετά τη ζωή. Πρόσθεσε επίσης ότι οι τελικές γραμμές στο κάτω μέρος του σημειώματος, που συνεπάγονται αυτοκτονία, προστέθηκαν εκ των υστέρων από άγνωστο άτομο.

Από την πλευρά του ο Στάμπερ ανέφερε ότι θα ήθελε η αστυνομία να ρίξει άλλη μια ματιά σε όλα τα δεδομένα πριν καταλήξει στα τελικά συμπεράσματα.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ