Είναι το ghosting η νέα τάση στο φλερτ;

Μάλλον η λέξη «ghosting» δεν σου λέει κάτι, σωστά;

 


Article featured image
Article featured image

Μόλις διαβάσεις πιο κάτω, θα πεις «μα σοβαρά;», καθώς περιγράφει μια εμπειρία που όλοι (σε κάποιο βαθμό) την έχουμε ζήσει στη ζωή μας.

Το «ghosting» συνδέεται με τις σχέσεις των σύγχρονων ζευγαριών και προκύπτει από τη λέξη «ghost» που σημαίνει φάντασμα. Ο άνθρωπος-φάντασμα, είναι εκείνος που αργά και σταθερά θα εξαφανιστεί από τη ζωή σου χωρίς καν να το καταλάβεις. Θα αρχίσει να ακυρώνει τα ραντεβού σας, δεν θα απαντά στα μηνύματα και γενικώς η επικοινωνία σας θα αραιώσει μέχρι να καταλάβεις ότι ξενέρωσε και εν τέλει εξαφανίστηκε.

Σύμφωνα με έρευνα που έκανε το elle.com, το 26% των γυναικών έχουν γίνει φαντάσματα και έχουν πέσει θύματα φαντασμάτων και το 33% των ανδρών αντίστοιχα.

Άλλο είναι, βέβαια, αυτό στο οποίο πρέπει να εστιάσουμε και όχι κατ’ ανάγκη στα θύματα και τους θύτες.

Είναι το «ghosting» κάτι που αξίζει να κάνεις σε μια σχέση;

 

ΤΑ ΥΠΕΡ

Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο και κατανοητό

Είναι σα να λες εμμέσως στον άλλο ότι δεν αξίζει κάποια εξήγηση ή ότι δεν αντέχεις να ξαναεπικοινωνήσεις μαζί του ή ότι τα ξαναέφτιαξες με τον πρώην σου ή ότι βρήκες άλλον. Σκληρό αλλά αληθινό. Όταν εξαφανίζεσαι δεν υπάρχουν, ούτε υπονοούμενα, ούτε δεύτερες σκέψεις, ούτε τίποτα. Και συνήθως ούτε πισωγυρίσματα. Οπότε είναι πολύ πιο εύκολο να το χωνέψει.

Ποιο τετ-α-τετ;

Προφανώς και δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα  να πεις σε κάποιον από κοντά ότι δεν ενδιαφέρεσαι για εκείνον και να αναλύσεις όλους τους λόγους. Καλύτερα να εξαφανιστείς, παρά να του πεις ότι δεν σε γοητεύει πια ή ότι δεν έχεις συναισθήματα για εκείνον. Καλύτερα θα το πάρει με αυτό τον τρόπο. Συν του ότι γλιτώνεις και την αμηχανία της στιγμής.

Η λύση στη δειλία

Σε στρεσάρει μια τέτοια συγκυρία; Αν δεν μπορείς να εκφραστείς με λόγια, το «ghosting» είναι η λύση στο πρόβλημά σου.

 

ΤΑ ΚΑΤΑ

Το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο

Όσο περισσότερες επιφανειακές σχέσεις κάνεις τόσο πιο πολύ εφαρμόζεις και δέχεσαι αυτή την τακτική. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό αλλά είναι μια ένδειξη για το πόσο επιδερμικά βλέπεις τις ανθρώπινες σχέσεις. Πρόσεχε μη σου γίνει συνήθεια και να σου αφήσει κουσούρι.

Άνθρωπος ή απάνθρωπος;

Παραδέξου το. Το να εξαφανιστείς κατά βάθος δεν είναι τόσο τίμια αντιμετώπιση. Αν θέλεις να λες ότι είσαι εντάξει με τον εαυτό και τη συνείδησή σου, καλύτερα να εξηγήσεις γιατί «δεν το έχεις» ώστε να σταματήσει να περιμένει πάνω από το τηλέφωνο το άλλο άτομο.

Τα ψυχολογικά τραύματα

Όπως διάβασες παραπάνω, το μήνυμα που στέλνει το «ghosting» είναι ξεκάθαρο. Υπάρχει όμως και η μερίδα ανθρώπων που υποστηρίζει ότι αυτή η συμπεριφορά μπορεί να αφήσει τραύματα στο άλλο άτομο που μπορεί να δέχεται καλύτερα μία ειλικρινή στάση. Υπάρχουν άτομα που θέλουν να μάθουν «τι έφταιξε», γιατί σε αντίθετη περίπτωση βγάζουν σενάρια από το μυαλό τους με αποτέλεσμα να εντείνεται το συναίσθημα της ανασφάλειας.


Πηγή: Follow me

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ