«Κοκκίνισε» ξανά το Άγαλμα της Ελευθερίας στη Λευκωσία

Κάποιοι θα το θεωρήσουν βεβήλωση των εθνικών τους ιδεωδών και άλλοι αντίσταση στον ρατσισμό και την υποκρισία.

 


Article featured image
Article featured image

27χρονη κοπέλα από τις Φιλιππίνες πέθανε το Σάββατο με περίεργο τρόπο στην προσπάθειά της να γλυτώσει από το «Immigration» και αντιεξουσιαστές «διακόσμησαν» σχετικά το Άγαλμα της Ελευθερίας στη Λευκωσία.

Το μνημείο, που «συμβολίζει τον αγώνα της Κύπρου για ανεξαρτησία από τη Βρετανία» γέμισε με κόκκινη μπογιά και με συνθήματα που γράφουν «RIP Liza» και «Τα σύνορα είναι χαρακιές στο σώμα του πλανήτη».

Η νεαρή κοπέλα έχασε τη ζωή της το Σάββατο, όταν μέλη της υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης πραγματοποίησαν έλεγχο στην οικία της.

Σύμφωνα με καταγγελίες που έχουν γίνει, έγινε χρήση βίας από μέλη της ΥΑΜ ενώ όταν η 27χρονη μεταφέρθηκε σε ιδιωτική κλινική τραυματισμένη, «το ιατρικό προσωπικό φέρεται να αρνήθηκε να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες».

Η ΚΙΣΑ ζητά διερεύνηση του συμβάντος.

 

Και ένα δικό μας σχόλιο υπό τη μορφή απορίας: 

Το ίδιο μνημείο που δημιουργήθηκε ως σύμβολο και φόρος τιμής για το αίμα που χύθηκε από τους ανθρώπους του τόπου τούτου για την ελευθερία τους, γίνεται ξανά σύμβολο για αίμα που χύνεται άδικα, σε εκ διαμέτρου αντίθετες, φυσικά, συνθήκες.

Με άλλα λόγια, εάν και εφόσον οι καταγγελίες ισχύουν, οι ίδιοι άνθρωποι που κάποτε στερήθηκαν τη δική τους ζωή για τη δική τους ελευθερία «μετατρέπονται» ετεροχρονισμένα στους στερητές της ζωής και της ελευθερίας άλλων. Με αφετηρία, και στις δύο περιπτώσεις, την εθνοτική καταγωγή. Αξίζει;

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ