Άλλαξε ο καιρός, πάμε στο χωριό!

Τα πλείστα δέντρα άρχισαν να χάνουν το φύλλωμά τους, οι πρώτες βροχές έπεσαν και τα χρώματα στη φύση ξεκίνησαν να γίνονται πιο «φθινοπωρινά».

 


Article featured image
Article featured image

Μαζί με την εποχή, αλλάζει συνήθως και η διάθεση μας και από εκεί που τρέχαμε σε θάλασσες και παραλίες, πλέον οι καιρικές συνθήκες μάς υποχρεώνουν να νοσταλγήσουμε την ύπαιθρο.

Η κυπριακή ύπαιθρος είναι προικισμένη με φυσικές ομορφιές, ιστορική κληρονομιά και μοναδικά παραδοσιακά χωριουδάκια και αυτή είναι σίγουρα η κατάλληλη εποχή για να την απολαύσεις.

Αν θέλεις να γευτείς για λίγες ημέρες την ήρεμη ζωή της κυπριακής φύσης και να βρεθείς μέσα σε παραδοσιακά σπίτια με γραφικές αυλές, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να διαλέξεις ένα από τα αγροτουριστικά καταλύματα που σου παρουσιάζουμε και να ετοιμάσεις βαλίτσα.



Κεντρική φωτογραφία: Oinoessa / Λόφου

 

Oinoessa Traditional Boutique Guest Houses - Λόφου

Στο κέντρο της γραφικής Λόφου, θα βρεις το συγκρότημα Oinoessa Traditional Boutique Guest Houses, το οποίο προσφέρει πολυτελή πετρόκτιστα στούντιο και διαμερίσματα, με κήπο και βεράντα που την λούζει ο ήλιος.

Όλες οι μονάδες του Oinoessa έχουν ξύλινη επίπλωση, κλασική διακόσμηση και περιλαμβάνουν τηλεόραση, κλιματισμό, κανονική κουζίνα και δωρεάν Wi-Fi σε όλους τους χώρους.

Κατά την άφιξη σου, το συγκρότημα θα σου προσφέρει ένα δωρεάν πακέτο με κρασί και finger food.

Όσο για το αυτοκίνητο σου, δεν χρειάζεται να ανησυχείς, αφού κοντά στο κατάλυμα υπάρχει δωρεάν δημόσιος χώρος στάθμευσης, ενώ στη γύρω περιοχή θα βρεις εστιατόρια, ταβέρνες, καφενεία, μπακάλη, ακόμα και κάβα.

Η διαμονή στο Oinoessa, ξεκινά από 80 ευρώ το βράδυ.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις τηλεφώνησε στο 99373371, ή πάτησε ΕΔΩ.

 



Ambelikos Traditional Agrohotel - Ποταμίτισσα

Αν επιλέξεις να επισκεφτείς το μικρό χωριό Ποταμίτισσα της Πιτσιλιάς, το Ambelikos Traditional Agrohotel, είναι σίγουρα ο κατάλληλος χώρος για να μείνεις.   

Στα δωμάτια του ξενοδοχείου, τα οποία είναι διακοσμημένα παραδοσιακά, θα βρεις τηλεόραση, δωρεάν Wi-Fi, τζάκι, ντους ή μπανιέρα-υδρομασάζ και μπαλκόνι με θέα στο βουνό.

Το Ambelikos Traditional Agrohotel διαθέτει επίσης εξωτερική πισίνα (όσο ακόμα το επιτρέπει ο καιρός), βεράντα, εστιατόριο, κοινόχρηστο lounge και χώρο αποθήκευσης αποσκευών.

Στο χωριό μπορείς να θαυμάσεις την ομορφιά της φύσης και να απολαύσεις δραστηριότητες, όπως ποδηλασία και πεζοπορία.

Η διαμονή στο ξενοδοχείο Ambelikos, αρχίζει από 40 ευρώ το βράδυ.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις τηλεφώνησε στα 25522211, 99877589 ή πάτησε ΕΔΩ.

 

 

Charalambos Holiday Cottage - Καλαβασός

Το Charalambos Holiday Cottage στεγάζεται σε ένα ανακαινισμένο αρχοντικό του 1890, το οποίο βρίσκεται στην Καλαβασό, 4χλμ. μακριά από το Ζύγι και την Ακτή του Κυβερνήτη.

Όλα τα διαμερίσματα του καταλύματος είναι παραδοσιακά με πέτρινους τοίχους και περιλαμβάνουν πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα, LCD τηλεόραση με τοπικά και διεθνή κανάλια, δωρεάν Wi-Fi, ανεμιστήρες οροφής και κλιματισμό.

Το αρχοντικό διαθέτει επίσης πισίνα με δωρεάν ξαπλώστρες και πετσέτες.

Κατά τη διάρκεια του check in, προσφέρονται στους επισκέπτες ένα εποχικό καλάθι με φρούτα και ελαιόλαδο παραγωγής του καταλύματος, ένα μπουκάλι κρασί, καφές/τσάι και εμφιαλωμένο νερό.

To κατάλυμα βρίσκεται σε κοντινή απόσταση (με τα πόδια) από τοπικές ταβέρνες, οι οποίες σερβίρουν παραδοσιακά κυπριακά πιάτα. Οι επισκέπτες του χωριού μπορούν επίσης να επιλέξουν διάφορες δραστηριότητες, όπως ιππασία, πεζοπορία και επισκέψεις στους νεολιθικούς οικισμούς της Τέντας και της Χοιροκοιτίας.

Η διαμονή στο Charalambos Holiday Cottage ξεκινά από 65 ευρώ το βράδυ.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, τηλεφώνησε στα 99619396, 9946650 ή πάτησε ΕΔΩ.

 



Aunt Maria's - Πάνω Λεύκαρα

Το Aunt Maria's είναι ένα πρόσφατα ανακαινισμένο αγροτουριστικό κατάλυμα που βρίσκεται στο κέντρο των γραφικών Λευκάρων.

Το κατάλυμα διαθέτει τρία μικρά διαμερίσματα με ένα υπνοδωμάτιο και ένα μεγάλο διαμέρισμα με τρία υπνοδωμάτια, το οποίο είναι κατάλληλο για οικογένεια ή για μεγάλη παρέα.

Όλα τα πετρόκτιστα διαμερίσματα του καταλύματος, περιλαμβάνουν παραδοσιακά, χειροποίητα έπιπλα, εξοπλισμένη κουζίνα με φούρνο μικροκυμάτων, ψυγείο και τραπεζαρία, LCD τηλεόραση με δορυφορικά κανάλια, δωρεάν Wi-Fi, κλιματισμό και καθιστικό.

Καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, οι επισκέπτες μπορούν να χαλαρώσουν στον ήσυχο κήπο που περιτριγυρίζει το κατάλυμα, με πανοραμική θέα στο βουνό.

Το αυτοκίνητο σου θα το αφήσεις στο δωρεάν χώρο στάθμευσης που προσφέρει το Aunt Maria's έτσι ώστε να περπατήσεις στο χωριό το οποίο διαθέτει διάφορα εστιατόρια και καταστήματα. 

Η διαμονή στο Aunt Maria's, ξεκινά από 60 ευρώ το βράδυ.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις τηλεφώνησε στο 24343099 ή πάτησε ΕΔΩ.

 



Vasilion Agrotourism - Πόλη Χρυσοχούς

Το αγροτουριστικό κατάλυμα Vasilion Agrotourism, το οποίο περιβάλλεται από έναν καταπράσινο κήπο, βρίσκεται στην Πόλη Χρυσοχούς και μόλις 4 χλμ. μακριά από την παραλία της περιοχής.

Τα διαμερίσματα που διαθέτει έχουν παραδοσιακή διακόσμηση, κλιματισμό, καθιστικό, δορυφορική τηλεόραση επίπεδης οθόνης, κουζίνα με τραπεζαρία και φούρνο, δωρεάν WiFi, στεγνωτήρα μαλλιών και δωρεάν προϊόντα περιποίησης.

Μερικά από τα διαμερίσματα διαθέτουν και τζάκι.

Οι επισκέπτες μπορούν να χαλαρώσουν στην ηλιόλουστη βεράντα του Vasilion, ή στην  κοινόχρηστη πισίνα.

Σε απόσταση 4χλμ. από το κατάλυμα, θα βρεις εστιατόριο και καφέ-μπαρ. Το λιμάνι του Λατσιού είναι 8χλμ. μακριά, ενώ το πάρκο στη χερσόνησο του Ακάμα βρίσκεται σε απόσταση 22 χιλιομέτρων.

Η διαμονή στο Vasilion Agrotourism ξεκινά από 80 ευρώ το βράδυ.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις τηλεφώνησε στο 99497929, ή πάτησε ΕΔΩ.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ