Την παραμονή της αργίας πάμε από Λευκωσία Αφρική

Το Σπίτι της Συνεργασίας «διευρύνει» τους ορίζοντές του και πέρα από τον διαχρονικό του ρόλο ως δραστήριος χώρος φιλοξενίας και συνεργασίας Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, ξεκινά νέο κύκλο διεθνών βραδιών.

 


Article featured image
Article featured image

Ένα σαφάρι στην αφρικανική ήπειρο μέσα στην άγρια φύση αποτελεί διακαή πόθο για αρκετούς από εμάς ενώ εξίσου συναρπαστική θα ήταν σίγουρα η γνωριμία με τους ανθρώπους, τα φαγητά και τα χρώματα της «μαμάς» Αφρικής.

Επειδή λοιπόν αντιλαμβανόμαστε πως το να «πεταχτείς» στην Αφρική δεν είναι και ό,τι ευκολότερο, μπορούμε τουλάχιστον να πάμε την Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου, στο Σπίτι της Συνεργασίας, όπου θα πραγματοποιηθεί αφρικανική βραδιά.

Η εκδήλωση διοργανώνεται σε συνεργασία με την Αφρικανική Διασπορά στην Κύπρο και σε αυτή θα αναβιώσουν «ήθη, έθιμα, γεύσεις και αρώματα από την Αφρική για μια νύχτα»!

Ειδικότερα, θα φιλοξενηθεί το συγκρότημα Tatadana (Tam-Tam DaNce d'AfriQue) το οποίο παίζει σε ρυθμούς του Κονγκό, τραγουδώντας παραδοσιακά τραγούδια και χορεύοντας.



Μουσικοί:

B.Dil: φωνητικά, djembe,  χορός

Chamundel: φωνητικά, χορός

CedaCo: φυσαρμόνικα, χορός

Patrick Αντωνίου: djembe



Το Fable of Wolf and Frog με την Αγνή Sacca και την Έλενα Κωνσταντίνου στο τζέμπε θα συνεχίσει να παίζει αφρικανικούς ρυθμούς.

Παράλληλα για τους λάτρεις της αφρικανικής κουζίνας μα και για όσους δεν έτυχε να δοκιμάσουν, θα σερβίρονται πιάτα από το Κονγκό (sombe, mwambe, lituma), την Κένυα (githeri, ndazi) και το Καμερούν (egusi σπανάκι, μπανάνα).

 

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ