Dinner πολλών αστέρων στο Mangia

«Το ιταλικό εστιατόριο Mangia σας προσκαλεί σε δείπνο, ειδικά για να δοκιμάσετε τις μοναδικές γαστρονομικές δημιουργίες από τον σεφ Κομνηνό Μουφλουζέλη, ο οποίος έχει δουλέψει σε τρία εστιατόρια βραβευμένα με αστέρι Michelin (Βαρούλκο, Χύτρα και Σπονδή), και τον Ναπολιτάνο pizzaiolo Maurizio Anacleria».

 


Article featured image
Article featured image

Με τέτοιο λεκτικό στην πρόσκληση, θα πρέπει να είσαι τρελός ή να έχει σοβαρό κώλυμα για να μην δώσεις το παρών σου σε ένα τέτοιο δείπνο.

Δύσκολα έχει κανείς την ευκαιρία να απολαύσει γκουρμέ πιάτια φτιαγμένα από σεφ που έχει δουλέψει σε εστιατόρια που έχουν διακριθεί ακόμα και με αστέρι Michelin.

Το vibe στο Mangia είναι εξαιρετικό, ενώ και το περιβάλλον είναι πολύ φιλόξενο -κυριλέ όσο πρέπει, casual όσο πρέπει. Ιδανικό για κάποιον που θέλει να απολαύσει ένα ωραίο fine dining δείπνο, ιδανικό και για κάποιον που επιζητά ένα ωραίο εστιατόριο για ένα μετά-τη-βόλτα-στο-mall lunch ή δείπνο, απολαμβάνοντας καλή μεσογειακή κουζίνα με επιλογές από πίτσα ψημένη σε ξυλόφουρνο, μακαρονάδες, κρεατικά, ψαρικά, σαλάτες, ορεκτικά και φυσικά, γλυκά.

Φυσικά, το βράδυ που πήγαμε, αφού μαζί μας ήταν και ο ίδιος ο Κομνηνός Μουφλουζέλης, ο οποίος επιμελείται το νέο μενού του Mangia, θα ‘ταν κρίμα να μην δοκιμάσουμε ένα set menu ειδικά για την περίσταση.

Ξεκινήσαμε με μια σούπα σφυρίδας‎ με λαχανικά, συνεχίσαμε με σαλάτα  Caprese, στη συνέχεια ήρθε στο τραπέζι μια μπουκιά όνειρο αποτελούμενη από scallops με μους κουνουπίδι, κάρυ και πράσο, το φουά γκρα με μαρμελαδά κυδώνι, lime και κουφέτα που ακολούθησε ήταν επίσης αριστούργημα, αμέσως μετά απολαύσαμε φρεσκότατο φιλέτο λαβράκι με αγκινάρα, φασόλι, μαρμελάδα καρότο και ζιρόλ μανιτάρια, ενώ για γραντ φινάλε έφτασε ένα μους σοκολάτας με καραμελωμένους ξηρούς καρπούς.

 



Η σαλάτα  Caprese

 



Scallops με μους κουνουπίδι, κάρυ και πράσο

 



Φουά γκρα με μαρμελαδά κυδώνι, lime και κουφέτα

 



Φιλέτο λαβράκι με αγκινάρα, φασόλι, μαρμελάδα καρότο και ζιρόλ μανιτάρια

 



Μους σοκολάτας με καραμελωμένους ξηρούς καρπούς



Όλα αυτά, φυσικά, συνοδευόμενα με το ανάλογο κρασί, με το μενού να περιλαμβάνει Σαμαρόπετρα (Ροδίτης, Sauvignon Blanc) του Κυρ Γιάννη, Chardonnay της Κυπερούντας, Μαραθεύτικο του Άη Αμπέλη και Avaton του Κτήματος Γεροβασιλείου (από τις ελληνικές γηγενείς ποικιλίες Λημνιό, Μαυρούδι, Μαυροτράγανο).

Κάποια από τα πιο πάνω πιάτα θα τις βρεις και στο νέο μενού, αφού θα υπάρχει και η επιλογή για set menu πέραν από την επιλογή a la carte, οπότε μην χάσεις την ευκαιρία να τα δοκιμάσεις!

 

Mangia

Βεργίνας 4, Αθαλάσσα, Στρόβολος (έναντι Mall of Cyprus), Λευκωσία.

Δευτέρα-Κυριακή 10.30-23.00.

Κρατήσεις-πληροφορίες 22461610.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ