Στα 10 καλύτερα παγκοσμίως το μετρό της Αθήνας

Ανάμεσα στα δέκα καλύτερα μετρό του κόσμου συμπεριέλαβε το μετρό της Αθήνας αμερικανικός ταξιδιωτικός οδηγός.

 


Article featured image
Article featured image

Όλοι έχουμε σε κάποια φάση συζητήσει και συγκρίνει τα μετρό στις διάφορες πόλεις της Ευρώπης και είναι αρκετά πιθανό να έχουμε παινέψει αυτό της Αθήνας, αφού μέσα σε όλη τη μιζέρια και την υλιστική, τουλάχιστον, «οπισθοδρόμηση» των τελευταίων ετών, το μετρό της πόλης αδιαμφισβήτητα ξεχωρίζει. Καινούριο, καθαρό και κοσμημένο προπαντός με όλες αυτές τις αρχαιότητες με τις οποίες τα έγκατα της αθηναϊκής γης είναι γεμάτα.

Προφανώς αυτό δεν το βλέπουμε μόνο εμείς έτσι αλλά και ένας δημοφιλής αμερικανικός ταξιδιωτικός οδηγός, το Frommers.com το οποίο συγκατάλεξε το μετρό της Αθήνας σε λίστα με τα δέκα καλύτερα του κόσμου.

Το μετρό της Αθήνας, πιστεύουν οι Αμερικανοί, συγκαταλέγεται στη λίστα κυρίως λόγω του συνδυασμού ορισμένων σταθμών με τα αρχαιολογικά ευρήματα.

«Ένα από τα σημαντικότερα επιτεύγματα της διεκδίκησης των Ολυμπιακών Αγώνων από την Αθήνα ήταν η δημιουργία του Μετρό, ενός συστήματος που φιλοξενεί τα αρχαιολογικά ευρήματα που αποκαλύφθηκαν κατά τις εργασίες εκσκαφής (τείχη, συστήματα ύδρευσης, αγγεία, ακόμα και σαρκοφάγους). Ακόμα κι αν δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε ούτε έναν από τους σταθμούς του, αξίζει μια επίσκεψη στους σταθμούς Συντάγματος, ή της Ακρόπολης για να δείτε τα αρχαιολογικά ευρήματα, ή την Εθνική Άμυνα για τα έργα σύγχρονης τέχνης. Παρότι τα τρένα δεν είναι τόσο σύγχρονα ή αποτελεσματικά, η εικόνα γύρω τους κάνουν την επίσκεψη να αξίζει τον κόπο».

Τα άλλα εννέα μετρό που συμπεριλαμβάνονται στην ίδια λίστα είναι αυτό της Μόσχας, του Λονδίνου, της Στοκχόλμης, του Τόκιο, της Νέας Υόρκης, του Παρισιού, του Ντουμπάι, του Χονγκ Κονγκ και του Πεκίνο. 

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ