Φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Κύπρου ετών 96

Τέτοιου τύπου ειδήσεις για αιωνόβιους φοιτητές μας έρχονται συνήθως από τα εξωτερικά, όχι όμως πια, τώρα έχουμε και στην Κύπρο.

 


Article featured image
Article featured image

Στο Τμήμα Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου υπάρχει φοιτητής ετών 96, ο οποίος βρέθηκε σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή και μίλησε για το πως μπορεί κάποιος στην ηλικία του να παραμείνει σωματικά και πνευματικά υγιής.

Ο 96χρονος Κώστας Γεωργιάδης ολοκληρώνει φέτος τις σπουδές του στις Πολιτικές και Κοινωνικές Επιστήμες και επιθυμεί μάλιστα να συνεχίσει με μεταπτυχιακό.

Διαβάζει έξι ώρες την ημέρα και πέρα από τις σπουδές, συγγράφει βιβλίο στο οποίο «αποκαλύπτει το μυστικό του να είναι σε καλή πνευματική και βιολογική κατάσταση στα 96 του χρόνια».

Ο φοιτητής ανέφερε ότι στα σχέδια του είναι να κάνει και μεταπτυχιακό στη νομική ενώ απέρριψε τον ισχυρισμό πως το μυστικό της μακροβιότητας του και της άρτιας πνευματικής του κατάστασης οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είναι νυμφευμένος.

Στο λύκειο, μάλιστα, πήγε το 1995 και στο πανεπιστήμιο κατάφερε να μπει την τρίτη φορά που προσπάθησε!

Η παρακάτω φωτογραφία είναι από πρόσφατη επίσκεψη του φοιτητή στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου βρέθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος «Το πολιτικό σύστημα της Κύπρου».


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ