Έτοιμο το 2020 το Μετρό Θεσσαλονίκης

Το πιο ταλαιπωρημένο έργο της Ελλάδας αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2020.

 


Article featured image
Article featured image

Θέμα ημερών είναι όπως όλα δείχνουν η επανέναρξη των εργασιών για το Μετρό Θεσσαλονίκης, οι οποίες είχαν τον τελευταίο χρόνο παγώσει λόγω προβλημάτων στη χρηματοδότηση.

Το «ενδιαφέρον» είναι πως η γραμμή της επέκτασης στα ανατολικά της πόλης ίσως να έχει ολοκληρωθεί νωρίτερα από τη … βασική γραμμή του μετρό, στην οποία οι εργασίες είναι παγωμένες από τον περασμένο Ιανουάριο.

Το προσεχές διάστημα εκτιμάται, ωστόσο, ότι θα βρεθεί λύση για την οριστικοποίηση της συμφωνίας για την κύρια γραμμή, η οποία εκτείνεται από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό μέχρι τη Νέα Ελβετία.

Χθες η εταιρεία «Ακτωρ», η οποία ανέλαβε το 2013 την κατασκευή της επέκτασης προς Καλαμαριά, άνοιξε για πρώτη φορά τα εργοτάξιά της στους δημοσιογράφους, παρουσιάζοντας την πρόοδο του έργου.

Η επέκταση έχει μήκος 4,78 χιλιομέτρων, περιλαμβάνει πέντε σταθμούς (Νομαρχία, Καλαμαριά, Αρετσού, Νέα Κρήνη και Μίκρα) και έχει λάβει 10μηνη παράταση σε σχέση με το αρχικό χρονοδιάγραμμα, λόγω καθυστερήσεων με τις απαλλοτριώσεις.

Οπως ανέφερε η διευθύντρια του έργου, Σπυριδούλα Πετροπούλου, το έργο βρίσκεται εντός χρονοδιαγράμματος, βάσει του οποίου μπορεί να ολοκληρωθεί στα τέλη του 2018. Οι πέντε σταθμοί βρίσκονται όλοι υπό κατασκευήν, με την Αρετσού στο αρχικό στάδιο και τη Νέα Κρήνη να είναι η πιο προχωρημένη. Εκτός από τους πέντε σταθμούς, τα συνεργεία του εργολάβου κατασκευάζουν 2 φρέατα, τη διασταύρωση και τον επίσταθμο της γραμμής.

Στο σύνολό του το έργο του Μετρό Θεσσαλονίκης αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το 2020.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ